Nedan presenteras höjdpunkterna och resultaten från gårdagens Cage Warriors 70: Duffy vs Lapilus.

Cage Warriors återvände under gårdagen med Cage Warriors 70: Duffy vs Lapilus som anordnades på The Helix i Dublin, Irland.

Ingen ringrost i huvudmatchen

Joseph Duffy hade lämnat MMA:n för boxningen men under gårdagens gala återvände han till buren efter tre års frånvaro. Trots det långa uppehållet visade den talangfulle irländske lättviktaren inga tecken på ringrost i matchen mot fransmannen Damien Lapilus.

Duffy kontrollerade matchen inledningsvis och i andra ronden satte han några ordentliga kroppslag som märkbart påverkade hans motståndare. Han visade på snygg boxning och snabba huvudrörelser. I tredje och sista ronden visade dock Duffy att han trots utflykten till boxningen fortfarande har sin grund i grapplingen då han ströp ut Lapilus via rear-naked choke i mitten av ronden.

Med segern så är Duffy (11-1) åter tveklöst en av de hetaste europeiska lättviktarna. Med segrar i bagaget mot både Conor McGregor och Norman Parke och tio avslut på meritlistan lär han ha fångat de stora amerikanska organisationernas intresse. UFC vet med säkerhet redan vem han är med tanke på att han för fyra år sedan försökte ta sig in i The Ultimate Fighter 12 men förlorade inträdesmatchen.

I sista sekunden

Cage Warriors 70 bjöd även på en underhållande fjäderviktsmatch mellan engelsmannen Andrew Fisher den adopterade irländaren Artem Lobov.

Lobov var mycket nära att bli stoppad i redan i första ronden när Fisher överöste honom med slag först stående och sedan nere på mattan. Men Lobov höll ut då och under stora delar av andra och tredje ronden. Det var först mot slutet av tredje ronden som Lobov fick utdelning på sina kombinationer och med en sekund kvar valde domaren att bryta matchen och utropa Lobov till segrare via teknisk knockout. Hade matchen gått tiden ut hade Fisher sannolikt varit den som tilldelats vinsten.

Lobov bröt med segern en förlustsvit på två matcher och förbättrade sin meritlista till tio segrar och tio förluster. Nederlaget för Fisher är hans tredje raka efter två tidigare förluster i Bellator.

Resultat

Huvudkort
Joseph Duffy besegrade Damien Lapilus via submission (rear-naked choke) rond 3 (2:18)
Paul Redmond besegrade Alexis Savvidis via submission (toehold) i rond 2 (1:01)
Artem Lobov besegrade Andrew Fisher via TKO (slag) i rond 3 (4:59)
Karl Moore besegrade Lloyd Clarkson via enhälligt domslut (30-27, 30-25, 30-25)
Paul Marin besegrade Andy Young via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Dean Garnett besegrade Martin Sheridan via submission (heelhook) i rond 1 (1:02)

Underkort
Peter Queally besegrade Konrad Iwanowski via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Tommy McCafferty besegrade Dean Reilly via TKO (slag) i rond 2 (0:56)
Ryan Roddy besegrade Louis Chapman via TKO i rond 1 (2:03)
Catherine Costigan besegrade Noelia Molina via submission (armbar) i rond 1 (2:14)

Att se fram emot

Cage Warriors 71 hålls den 22 augusti i Amman, Jordanien. Galan kommer att sändas i Sverige på TV10.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.