I natt gör Invicta FC sin debut på UFC Fight Pass med sin åttonde gala. Vi ger tre skäl varför man ska ta sig tiden och titta på matcherna.

Klockan 02:00 inleds sändningen från Invicta FC 8UFC Fight Pass och nedan har ni tre anledningar att se galan.

Titelmatcher

I galans huvudmatch sätter Michelle Waterson sin titel i atomvikt (105 lbs) på spel mot japanskan Yasuko Tamada. Tamada kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen medan Waterson har fem i rad. Detta är första gången som Tamada tävlar utanför Japan och Waterson är hennes första icke-japanska motståndare.

I det delade huvudevenemanget finner man matchen mellan Stephanie Eggink och finska Katja Kankaanpää som går match om den vakanta titeln i stråvikt. Kankaanpääs enda förlust har kommit populära Joanne Calderwood och även Eggink har bara en förlust på meritlistan.

När titlar står på spel i en stor organisation är som oftast värt att se matcherna. Särskilt med tanke på att det är eliten i respektive viktklass som drabbar samman i buren i natt.

“The Happy Warrior”

Roxanne Modafferi har haft en lång och framgångsrik karriär med segrar över veteraner som Marloes Coenen och Tara LaRosa. Men i nuläget har hon sex raka förluster och en misslyckad säsong under The Ultimate Fighter 18 bakom sig. “The Happy Warrior” behöver verkligen en seger under nattens gala när hon ställs för tredje gången mot LaRosa.

Det kan med andra ord vara sista gången man har chansen att se Modafferi gå match och det vill man inte missa.

Framtidens stjärnor

Man har hört att MMA är världens snabbast växande sport väldigt länge. Oavsett om det var eller är sant så känns det som att det kommer fler och fler riktigt talangfulla kvinnor som utövar sporten. De som tävlar för Invicta har all anledning att blir framtidens stjärnor och det är kul att ha varit med från tidigt i en karriär. Det är kanske obesegrade Alexa Grasso, Jinh Yu Frey eller Delaney Owen som är morgondagens superstjärnor.

INVICTA-FC-8-FIGHT-CARD-ON-WEBSITE-SEPT-6

Leave a Reply

Your email address will not be published.