Det händer chockartade saker ständigt inom MMA. Det kan vara en match där favoriten förlorar. Det kan vara en match där poängdomarna dömer något helt annorlunda mot vad alla andra tänkt. Inget av dessa scenarier har dock vunnit utmärkelsen som årets chock.

Kriterier

Då detta är en ren subjektiv utmärkelse så har jag valt att bara ha en enda utgångspunkt i mitt val:

  1. Händelsen ska ha skapat starka känslor samt inneburit en stor händelse inom MMA-världen.

Resultat

Det var returmatchen som alla väntade på och skådeplatsen var Las Vegas och UFC 200. Jon Jones skulle ta sig an utmanaren Daniel Cormier för andra gången. Månaderna innan hade bestått av hårda ord mellan bägge och MMA-media hade skrivit spaltmeter om hatmatchen. Jon Jones skulle visa att hans gamla synder var borta och att han nu äntligen befann sig på rätt sida av den smala linjen. Daniel Cormier hade å sin sida tränat hårdare än någonsin och var mer än redo för att gå den viktigaste matchen i sitt liv. Sen hände det som inte fick hända.

Någon dag innan UFC 200 kom nyheten. Jon Jones hade åkt fast för användning av doping. En märkbart tagen Daniel Cormier satt med rödgråtna ögon och försökte besvara medias frågor. Videon där Dana White ger Cormier beskedet spreds som en löpeld och vi kunde alla känna besvikelsen. Arga stamp i golvet, desperation och tårar. En oerhörd dramatisk scen från verkligheten. Inget manus som styrde innehållet utan ren och skär verklighet. Klicka på bilden högst upp i artikeln för att se det chockartade och gripande ögonblicket.

Daniel Cormier fick en ny motståndare och det var ingen mindre än Anderson Silva. UFC 200 genomfördes men chocken från veckans tidigare händelse låg som ett moln över galan. Därför har jag valt tillfället när det offentliggjordes att Jones åkt dit som Årets chock 2016.

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.