Bakom Handskarna är en intervjuserie som kommer att fokusera på människan bakom handskarna. Hur startade allt egentligen och vad är det som har betytt mest i livet? Syftet är helt enkelt att ge en mänsklig bild av en fighter och först ut är Rami Aziz (6-2).

Starten för Rami Aziz inom MMA skedde i april 2007. I juni skulle det vara en tävling i submission wrestling. En kille som heter Robin skulle vara med och tävla och det ville Aziz också göra. För att få en chans att få tävla började Aziz och en träningskompis att fokusera på brottningen. De körde samma övningar som Robin bara för att visa att de också skulle få tävla.

-Vi hade lärt oss lite tekniker. Jag kunde köra en takedown och sen gå till en rear naked choke. Jag fick frågan om jag ville tävla och i min första match gjorde jag en takedown och vann via rear naked choke, säger Aziz.

Det var i samband med detta som Aziz bestämde sig för att sluta med fotboll. Hans gamla lag bröts upp då en del inte platsade eller bytte lag. Glädjen försvann och nu fanns det bara kampsport som var det enda som Aziz ville träna. Under sommaren 2007 damp det ner ett reklamblad för Frölunda kulturhus. Aziz såg en annons gällande boxning. Kruxet var att det var riktat mot ungdomar mellan 8-13 år. Han ringde upp tränaren och fick reda på när det var träning för vuxna.

Det var träning samma dag som jag ringde och jag gick dit. I och med att jag hade tränat thaiboxning så gick det väldigt bra. Samtidigt fick jag en väldigt bra kontakt med tränaren. Han pratade om träningen och jag berättade att jag tränade MMA, berättar Aziz. Jag tränade väldigt mycket boxning. Kanske sex till sju gånger i veckan. Jag tränade MMA, thaiboxning och boxning. Jag utvecklades enormt under den perioden.

Det blev extremt mycket tävlande samtidigt. Allt från submission wrestling, thaiboxning och amatör-boxning. Det hände att Aziz tävlade i en sport på lördagen för att dagen efter tävla i en annan. Med tiden blev mer fokus på MMA. I samband med att Rami Aziz började tävla som professionell försvann möjligheten att tävla som amatör i boxningen. Trots det har han inga problem att fortfarande gå till boxningsklubben och sparras. Det märks tydligt att boxningen ligger varmt om Aziz hjärta och det kommer anekdoter om boxningen lite då och då.

Desert Force MMA Championship
Vi kommer in på hur det är idag. Aziz har kontrakt med Desert Force MMA Championship och har gått en match i den arabiska organisationen. Desert Force är ganska okänt här i Sverige men desto större i de arabiska länderna. Rami Aziz blev kontaktad av Desert Force via Facebook.

-Min brorsa hade skickat massa mail till alla möjliga organisationer. Helt plötsligt blev jag kontaktad på Facebook av en person utan bild som sa att han var manager för Desert Force och att han ville komma i kontakt med mig. Jag får en del konstiga frågor och visste inte om detta var seriöst så jag hänvisade till min manager Tim Leidecker, berättar Aziz.

Mannen fick inget svar från Leidecker som befann sig i Ryssland. Han skickade nya meddelanden till Aziz och frågade om han fick ringa. Aziz var lite skeptisk men lämnade sitt nummer.

Mannen ringde upp Aziz och berättade om organisationen. Aziz insåg att det var seriöst och efter att han fått information om kontraktförslaget tog han det vidare till Tim Leidecker. Aziz skrev på kontraktet som var på 18 månader och fyra matcher. Han gick sin första match i organisation den 28 april 2014. Det var en helt ny upplevelse och minnen som han kommer bära med sig.

-Folket älskar verkligen MMA där borta. Det är inte bara dom rika utan det är vanliga människor och de skapar en helt sjuk stämning. Det är som att gå på en fotbollsmatch där ena sidan håller på ena laget och andra sidan håller på det andra laget. Folket bara sjunger och hänger på gallret innan galan, berättar en leende Aziz.

Motståndare i matchen var Lois Cadet. Det var lite extra att gå denna matchen för Aziz. Desert Force försöker bygga sina matcher som landskamper. Tanken var att Aziz skulle mött en fighter från Kuwait men han drog sig ut. I stället klev fransmannen Cadet in vilket gjorde att Aziz fick hela publiken på sin sida. Det första som hände i matchen var att Aziz gick för nedtagning.

-Jag trodde han var en boxare och jag kände mig långsam på grund av anspänningen. Det visade sig dock att han var en grappler. det blev en tuff grappling-match istället, säger en skrattande Aziz.

Det blev seger för Aziz via enhälligt domslut efter tre tuffa ronder. Något hade dock hänt innan matchen som gav Rami Aziz en helt annan syn på livet och sin karriär. Han och hans fru Diana fick en dotter.

Läs del första delen här och missa inte tredje och sista delen!

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.