Vi har kommit fram till tredje och sista delen i intervjuserien om Rami Aziz (6-2). Hela tanken har varit att delge er en personlig intervju som kanske inte hör till vanligheten. Jag hoppas att ni har uppskattat de tidigare delarna och om ni inte har läst dom så kan ni göra det genom att klicka här.

Rami Aziz började att fightas för sin egna skull. Han ville testa sina gränser och han ville bli bäst. Glöden för sporten var stor från början men är ännu större nu. Vi börjar prata om framtiden och om hur MMA i Göteborg ser ut. Vi pratar om nya löften inom sporten när ytterdörren öppnas. Det är frun Diana och dottern Elissa som har kommit hem. Jag märker hur Rami Aziz börjar kolla bort mot dörren.

Ursäkta men jag måste hälsa på min dotter, säger Aziz.

Elissa har hunnit bli sex månader och tittar på mig med stora ögon. Hon bryter ut i ett leende som kan få vem som helst att smälta. Vi börjar prata om hur det är att bli pappa. Aziz berättar passionerat om den stora händelsen.

Jag fattade inte det. När dom sa att detta är min dotter så tänkte jag bara shit, berättar Aziz. Jag var med på förlossningen och såg helt suddigt när de lät mig hålla henne. Det var lite panikartat men när jag förstod vad som hade hänt så var det underbart.

Rami Aziz

Kärlek till MMA och till varandra
Rami och hans fru Diana har varit ett par länge. Diana är brottare i grunden och har tränat boxning, thaiboxning och MMA. Nu till hösten ska hon börja träna igen. Vi sitter allihop i vardagsrummet och pratar om träning och kampsport. Vi pratar om när Rami skadade armbågen i sin första proffsmatch och om hur det är enda gången som Diana blivit lite rädd under Ramis matcher. Hon fortsatte dock att se Ramis matcher och när Rami gick match på The Zone i november så befann sig en höggravid Diana i publiken.

MMA är utan tvekan en del av familjen Aziz. Kärleken till sporten är stor men det är även kärleken till varandra.

Efter nästan två timmar behöver jag bege mig hemmåt. Det har varit två timmar fyllda med intressanta samtal och många skratt. En del har ni fått ta del av här men en del behåller jag för mig själv. Jag säger hej då till Diana och Elissa och tackar Rami för att han tog sig tiden. På väg mot bilen funderar jag på hur jag ska lyckas få ihop detta till en intervju. Jag sätter mig i bilen och vrider om nyckeln. Tittar i backspegeln och ser att jag ler. Jag vet att oavsett hur jag gör så kommer denna intervju att bli bra.

Rami Aziz ska gå nästa match den 25 augusti på Desert Force 13. Han möter där Elias Boudegzdame (7-2).

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

4 Responses

 1. OnoBono

  Skitkul med sådana intervjuer. Alltid intressant att få lära känna människan bakom.
  Keep up the good work.

  Svara
  • Tobias Johansson

   Tack så mycket! Är otroligt roligt att få göra sådant här. Jobbar på att få till nya intervjuer med andra fighters.

   Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.