Det har gått mer än ett år sedan Emil Weber Meek gick sin senaste match. I Scandinavium tystade han hemmapubliken då han besegrade Per Franklin på Superior Challenge 9. Nu är det äntligen dags för ”Hulk” att gå match igen.

Skådeplatsen är Arena Berserker 7 den 14 mars i Szczecin, Polen. Efter att ha försökt få match under en längre tid blev det klart att Emil Weber Meek ska möta obesegrade Peter Danielskiego (3-0).
Det är en lite märklig känsla. Har inte hunnit vänja mig att det är dags för match igen, berättar Meek.
Det är inte första gången som han tvingats till ett längre uppehåll. I karriärens enda förlust, mot Mohammed Abdallah, skadade Meek sin arm allvarligt. Han tvingades till operation och var borta i nästan ett år.
Då var jag lite nervös och kände att jag inte presterade så bra i min återkomst. Nu är jag inte nervös ännu men det kommer säkert när det väl är dags för matchen, säger Meek.
Under tiden som Meek varit borta så har han inte latat sig. Ett stort arbete har han lagt ner på MMA Trondheim som har gått från en liten klubb till att bli mer som ett professionellt gym.
Vi har 350 medlemmar och anställda. Det är inte bara en klubb längre. Det har varit mycket jobb men det är betydligt mycket bättre än att jobba i kassan på en butik. Samtidigt har det hjälpt mig att hålla tankarna borta, berättar Meek.

Förberedelserna inför matchen har Meek genomfört dels på Renyi i Umeå och på Allstar i Stockholm. Det har gett Meek mycket att träna med Tor Troéng och Andreas Ståhl. Att träna med två såpass duktiga fighters är givetvis utvecklande och givande men det kan vara lite spartanskt på samma gång.
Andreas och jag åkte ner till Stockholm för att träna på Allstar. Vi bodde i en tom lägenhet med några madrassar, en tv och tv-spel. Allt man behöver, säger en skrattande Meek.
Meek har även haft hjälp utav Carsten Ettrup som även tidigare har coachat Meek. Även denna gång kommer den danske tränaren följa med och stå i Meeks hörna.

Ett steg i rätt riktning
Trots att Meek varit borta i över ett år är han inte nervös för ringrost. Efter att matchen startat och den första slagväxlingen är gjord tror Meek att nerverna släpper. Meek är känd för att vara en aggressiv fighter och planerar inte på att ändra det.
Jag slår hårt och har mycket kraft i händerna. Det är det jag är bäst på. Jag har fyra raka vinster tack vare det och varför ändra ett vinnande koncept, säger Meek.
Att målet är UFC för Emil Weber Meek är ingen hemlighet. Han har flera gånger tidigare pratat om sina samtal med Joe Silva, matchmäklare hos UFC. Silva har sagt att Meek är på god väg men behöver några matcher mot tuffare motstånd.
-Jag känner att matchen mot Peter Danielskiego är ett steg i rätt ritning. En vinst där och jag kanske kan få match hos KSW och det är ett bra skyltfönster, säger Meek.

Hur det går för Emil Weber Meek vet vi på kvällen den 14 mars. Det enda vi vet redan nu är att det äntligen är dags för den underhållande normannen att gå match igen.

Matchen kommer att livestreamas via www.vg.no

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.