Hur reagerar man första gången man ser en MMA-match? Det är något som jag ska testa med hjälp av två personer. Kan de bli förälskade i MMA på samma sätt som jag en gång blev?

Första gången som jag kom i kontakt med MMA var när The Ultimate Fighter kom till liv. Innan dess var det K-1 som gällde för mig. När jag väl kom i kontakt med TUF 1 och alla de karaktärer som var med vaknade något inom mig. Först tänkte jag att det är helt galet att göra en dokusåpa om MMA men det tog bara ett avsnitt innan jag var fast. Sporten såg brutal ut men visade sig snabbt att den byggde på teknik och träning.

Nu har det gått en hel del år sedan dess och MMA blir allt mer accepterat och syns till och med i statliga SVT. Jag har sett galor live och har även rapporterat från galor både i Sverige och utomlands. Organisationer som jag har jobbat från är bland annat UFC, Cage Warriors, Superior Challenge och The Zone. Med andra ord kan man kalla mig luttrad.

Trots det så har jag nästintill en barnslig dragning till sporten. Jag blir fortfarande alldeles varm i kroppen när det är gala på gång. Spelar ingen roll vad det är för gala. Min kärlek till sporten är stor. Att höra hur ingångsmusiken startar ger mig gåshud varje gång. Med blicken fäst mot buren följer jag matcherna stenhårt. Inget kan störa mig när jag sitter kollar på vilka tekniker som används och vilka öppningar som finns.

Med detta som bakgrund ska jag se hur två personer som är helt bortkopplade från MMA reagerar. Jag kommer att visa en match som förändrade mig för alltid. Jag kommer visa dom finalmatchen från TUF 1, nämligen Forrest Griffin mot Stephan Bonnar. En match som har kallats för den viktigaste matchen i MMA-historien. Frågan är om någon av dom kommer att inleda en kärleksaffär med sporten på samma sätt som jag gjorde.

Alla som ser en MMA-match skapar en relation till sporten. En del älskar den och en del hatar den. Det är väldigt ovanligt att någon kollar likgiltigt utan att tycka något. På söndag ska jag träffa mina vänner. Efter matchen ska vi prata om intryck och tankar. Givetvis så kommer ni att få reda på resultatet och frågan om herrarna Griffin och Bonnar väcker en livslång kärlek hos dom också.

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

4 Responses

  • Tobias Johansson

   Jag är rejält nyfiken också! Har en bild av hur det kommer att mottagas 😉

   Svara
  • Tobias Johansson

   Ska se om jag kan lösa det men inte säkert. Foton kan jag däremot fixa. Ska försöka få till mer visningar och då kanske jag kan fixa det.

   Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.