Efter en längre tids frånvaro till följd av skador återvänder svenske Adam Westlund ikväll till buren då han tävlar på Shinobi War 10: Evolution som anordnas på Olympia Arena i Liverpool, England. Westlund, som tidigare var svensk mästare i amatör-MMA och en del av det svenska MMA-landslaget, ställs mot polacken Amadeusz Arczewski i en amatörmatch med regler som liknar matcher i professionell MMA.

Burspråk har talat med Westlund som berättar att han blivit erbjuden matchen via Jensen Management och då Shinobi War stod för resa och boende tvekade Westlund inte.

Jag är lite osäker på detaljerna, [det är] regelgenomgång idag. Men det verkar i princip vara mer som proffsmatcher fast tre gånger tre minuter, säger Westlund till Burspråk. Det känns som att få känna på proffsmiljön på ett bra sätt, men min plan är att kötta på med alla slags matcher i år.

Westlund har jobbat mot att ta nästa steg i sin sportsliga karriär en längre period, genom att träna och tävla i olika kampsportsformer, och målet om en professionell MMA-debut kvarstår.

Hade jag inte skadat mig femtioelva gånger sen VM så hade det nog blivit av, säger Westlund om en debut som proffs. Mest bara att jag vill komma in i mina gamla matchvanor först.

Kvällens gala kommer att sänds live till en kostnad av 6.99 brittiska pund (ca 85 kr) med start klockan 19:00 och biljett till sändningen finns tillgänglig här.

Det fullständiga matchkortet för galan ser ut som följande:

Foto: Patrick Jenkinson

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.