”Om 600 meter ta andra avfarten i rondellen”. Trots att jag bara bor ca fem mil från Göteborg så har jag aldrig varit i Kortedala. Min GPS visade vägen fram till Swedish Top Team:s nyöppnade lokal i Kortedala. Dags för att träffa Rami Aziz (7-2) som skulle göra ännu ett träningspass inför sin match mot Chabane Chaibeddra (9-4) på Desert Force 16.

Träningen har pågått i nära 10 minuter när Rami Aziz dyker upp. Han var tvungen att stänga på sitt jobb. En verklighet för majoriteten av fighters. Det är få förunnat att kunna leva och betala hyra genom att vara en fighter.
– Jag måste jobba och även om jag skulle bli mästare i Desert Force så skulle jag inte kunna säga upp mig från mitt jobb, berättar Aziz.
Vi har satt oss i buren på STT efter träningen. Efter att ha sett hela träningen kan jag konstatera att det är på fart och hårt engagemang bland all som deltagit på Åke Bergvalls pass. Aziz har pustat ut lite och vi börjar prata om förberedelserna.
Det går bra. Jag la om kosten tidigt och tog bort kolhydrater men trots det har jag inte haft några problem att hitta energi till träningen, berättar Aziz.

Efter mycket om och men blev det klart att Aziz äntligen skulle få gå match i organisationen Desert Force. Han har kontrakt som sträcker sig till augusti och målet är och har varit att ta hem titeln.
Jag skulle ha fightats mot han som förlorade senaste titelmatchen men det drog ut på tiden. Han skadade sig så matchen skulle ha gått mycket senare och jag behövde ha en match nu. Min senaste match var i augusti så jag behövde verkligen en match, säger Aziz.
Det finns en hunger i Aziz ögon när vi pratar. Det är inte svårt att förstå att det är en driven person och en driven fighter som sitter jämte mig. Han trivs ypperligt på STT och varierar sin träning mellan det två olika lokalerna. Det är en klubb med många fighters som ska gå match. Den som kommer att få känna på Aziz hunger är Chabane Chaibeddra.
Den är en fighter som är allround men jag känner att jag har ett övertag mot honom. Min brottning och mitt stående game är bättre. Han har aldrig mött någon som mig, säger Aziz.

Det har blivit dags för mig att ge mig. Jag tackar Rami Aziz och övriga på klubben, tar på mig skorna och går ut. Nu behöver jag ingen GPS och känslan är att nästa gång jag besöker STT och Rami Aziz så är det efter ännu en seger för den talangfulle göteborgaren.

About The Author

En kille med stort intresse för MMA, människor och det skrivna ordet.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.