I mitten av september blev det klart att svenske Sirwan Kakai är klar för Titan Fighting Championship. I helgen växlade Burspråk några ord med den svenske fightern.

Den amerikanska MMA-organisationen Titan FC gick nyligen via twitter ut med nyheten att de skrivit kontrakt med svenske Sirwan ”Zohan” Kakai (10-2). Burspråk kontaktade Kakai för att höra mer om vad som väntade.

Så speciellt är det inte, men tack!, var den ofta öppet självkritiske Kakais spontana reaktion när han blir gratulerad till det nya kontraktet.

I kontakten med Kakai bekräftade han att debuten för den nya arbetsgivaren kommer att äga rum på Titan Fighting Championship 31 den 31 oktober i Tampa, Florida.

Kakai skrev under helgen på Facebook att han ser fram emot att introducera sig för fansen men att det efteråt skulle smaka med lite gasell, vilket är en klar vinkning till Walel ”The Gazelle” Watson (13-7) som för närvarande har två raka segrar för Titan FC. Kakai berättar att han redan har en annan match inbokad men att han sedan hoppas på match mot Watson.

För att han vann sin match och han är litet av ett namn, säger Kakai är anledningen varför han är intresserad av matchen mot Watson. Jag har redan en motståndare men jag vill möte honom efter! Titan har en gala varje månad så jag kommer kunna hålla mig aktiv.

Kakai gjorde sin professionella debut 2008 och fördelar sedan några år tillbaka sin tid mellan GBG MMA här i Sverige och American Top Team i Florida, USA. Förra året fick Kakai sin fina segersvit på nio matcher bruten av Taichi Nakajima under Pancrase 252. Men tidigare i år återvände svensken till vinstkolumnen då han under The Zone FC 13 besegrade Carl Fawcett via teknisk knockout i slutet av tredje ronden.

Foto: Lelle för MMsports.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.