Efter flera intressanta och givande år hos andra aktörer har det blivit dags tid att återgå till där det började. Att driva en egen site med fokus på MMA.

Det hela började för mig under sommaren 2007 när jag startade MMAbloggen.se med hjälp av en god vän. Intresset var stort men egentligen visst jag väldigt lite om vad det krävdes för att bevaka och rapportera om MMA. Jag hade inga kontakter inom sporten och heller ingen bakgrund inom journalistik. Starten byggde helt och hållet på passion, en passion för sporten som jag har kvar till denna dag.

Efter att ha varit verksam i lite över två år fattade jag och min kollega beslutet att flytta MMAbloggen till Nyheter24 och bli redaktörer för Kampsport24. Det var möjligheten att sprida det goda ordet om MMA och annan kampsport till en läsarkrets som i vanliga fall inte skulle bli exponerade för det. Vi gjorde ett bra jobb under två års tid innan vår uppdragsgivare valde att skifta fokus för sin verksamhet.

Efter intensiva förhandlingar slogs MMAbloggen och MMAnytt ihop och sedan december 2011 så har det varit mitt hem när det kommer till MMA. Under min tid på MMANytt fick jag många nya bekantskaper, erfarenheter och upplevelser som varit oerhört utvecklande för mig som person och skribent. Jag är tacksam för möjligheterna som jag fick av MMAnytts ägare Martin Johansson och Mazdak Cavian. Men efter mer än två och ett halvt år föll det sig så att det var dags att gå vidare. Eftersom det aldrig var aktuellt att lämna sporten så startades Burspråk som en site om MMA.

Målet med Burspråk är inte att vara en konkurrent till andra siter som rapporterar om MMA. Snarare ett komplement då vi i dagsläget inte har som mål att leverera precis alla nyheter eller att vara först med allt. Målet är istället att ta russinen ur kakan så att säga och presentera dem på ett seriöst och genomtänkt sätt. Det är målsättningen och jag hoppas att ni är några som vill vara med mig på denna resa. Välkommen.

Foto: Patrick Jenkinson

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

2 Responses

    • Patrick Jenkinson

      Tack så mycket! Det har bara gått några dagar och vi har skoj. Mycket att göra har vi också innan allt sitter.

      Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.