Svenska MMA-förbundets ordförande Johan Halldin har meddelat att han köpt Fighter Magazine och att tidningen kommer att återuppstå i tryckt form.

Under våren 2013 kom den tråkiga nyheten att en kampsportsepok tagit slut i och med att Fighter Magazine upphörde med sin tidningsutgivning. Tanken var att tidningen skulle leva kvar som ett webbmagasin men den har haft väldigt svårt att konkurrera med redan etablerade siter för MMA.

Idag kom den glädjande nyheten att Svenska MMA-förbundets ordförande Johan Halldin valt att köpa tidningen. I kontakt med Burspråk meddelar han att avsikten är att blåsa liv i verksamheten och åter trycka tidningen.

En gammal pojkdröm är på väg att uppfyllas – att få göra tidningen Fighter Magazine. Redan för ett år sedan (när tidningen gick i graven) så var jag på August om att få köpa Fighter Magazine och nu äntligen saken biff. Sjukt kul”, skriver Halldin och avslutar med en smiley.

Den tidigare ägaren August Wallén, som intressant nog också varit ordförande i SMMAF, kommenterar affären som följande.

Det är med blandade känslor som jag tillkännager att jag igår den 6 augusti 2014 sålde Fighter Magazine. Under 16 år, halva mitt vuxna liv, har jag levt med tidningen som har varit såväl en välsignelse som en förbannelse.

Jag köpte Fighter Magazine på några dagars varsel i januari 1998. Jag hade helt uppriktigt inte en aning om vad jag gav mig in på och hur det totalt skulle förändra mitt liv.

Sedan början av sommaren har jag varit ensam ägare av Fighter Magazine och sedan dess till och med igår varit ansvarig för nyhetsrapportering på hemsidan. Idag är en epok slut och jag är fri.

Jag har trappat ner under en period. Sex förbundsstyrelser har blivit två, sex bolag har blivit tre och så vidare. Jag känner att jag på många sätt har dragit mitt strå till stacken. Nu är det dags att ta hand om mig själv, min familj och mina vänner”, skriver Wallén på Facebook.

Halldin meddelar till Burspråk att affären är så färsk att det i dagsläget inte finns några konkreta planer på hur verksamheten ska utformas eller när den tryckta tidningen kommer vara tillgänglig.

Ska försöka se till att vi når en ny nivå, säger Halldin till Burspråk.

Reflektion och förhoppning

Att vår sport hade en tryckt tidning visade bland annat på att MMA hade en viss tyngd och popularitet i Sverige. Att den gick i graven var inte bara ett tecken på en tidningsbransch i kris utan även att tidningen inte hade följt med den moderna tiden med dess krav. Det blev ett stort tomrum efter nedläggningen som ingen efteråt har klarat av att fylla.

Att tidningen nu är åter inspirerar och väcker en optimistisk sida hos mig. Förhoppningen är att det åter våras för rapportering kring MMA och annan kampsport. Min önskan är att tidningen åter ska stå för seriös journalistik och djuplodande reportage som en motpol till all den lättuggade och okritiska rapporteringen som förekommer på nätet. Det hoppas jag även att Burspråk ska klara av att vara.

Låt mig bli den förste prenumeranten på den nya tidningen!

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

2 Responses

    • Patrick Jenkinson

      Det frågade jag faktiskt inte, dumt kanske. Men trodde kanske inte att han skulle svara på det. Får ta och göra en uppföljande intervju med Halldin när han börjat orientera sig med tidningen och ställa den frågan.

      Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.