Avsnittet började med att de flesta i Team Melendez var elaka mot Tecia Torres som nu är i Team Pettis. Flera ur Team Melendez ägnade sig åt taskiga kommentarer och snackade mycket skit bakom Torres rygg. Torres verkade inte ta åt sig av det alls eller bli påverkad av det, utan det verkade mer som att hennes motståndare Bec Rawlings blev mer påverkad av sitt eget snack om Torres.

Tecia Torres fick en andra chans då Justine Kitsch från Team Pettis var tvungen att dra sig ur på grund av en knäskada. För att kunna fightas var damerna först tvungna att klara vikten och då fick vi se några klipp på deras viktminskning. Jag vet själv hur stressande och jobbigt det är att gå ner i vikt, speciellt när det gäller att göra det på oerhört kort tid.

Första gången jag var tvungen att klippa en del vikt var inför min första thaiboxningsmatch som gick i -54 kg. Två dagar innan matchen vägde jag 59 kg och med hjälp av varma bad och att inte dricka vatten dagen innan matchen gick jag ner 5 kg, men det var ett jpbbigt dygn innan matchen.

Jag fixade vikten den gången, men inför min senaste match gick saker och ting inte alls bra viktmässigt. Jag gjorde det jag brukade göra då jag klipper vikt, men den här gången låg jag på över 60 kg när jag började få bort vattenvikten. Dagen innan matchen kände jag att det inte stod rätt till med min kropp och mitt hjärta slog oerhört hårt när jag låg i det varma badet och jag hade problem med att andas.

Jag kunde knappt stå upp och jag var otroligt svag och då var jag inte i närheten av matchvikt. Jag hade redan tappat flera kilo, men det gick inte mer och jag visste att jag skulle komma in och väga för mycket, vilket fick mig att skämmas ordentligt.

På matchdagen efter invägningarna mådde jag dåligt och sprang på toa hela tiden. Jag fick feber och blev förkyld, alla mina muskler gjorde ont, men jag bestämde mig för att gå matchen ändå. Jag kommer aldrig mer att klippa så mycket vikt i vatten, utan jag ska ligga nära min matchvikt hela tiden.

Tecia Torres tog sig an Bec Rawlings i vad som för det mesta blev en stående kamp där Torres var den som svarade med flera slag och jobbade snabbt in och ut. Torres stod som vinnare efter två ronder, men en del ansåg att en tredje och avgörande rond hade varit på sin plats.

Jag tycker att Torres vann båda ronderna, den första övetygande och den andra med en knapp marginal. Rawlings var lite för passiv och inte lika snabb som Torres med sin boxning och därför kunde Torres kontra med fler slag.

I nästa avsnitt är det första kvartsfinalmatchen mellan Felice Herrig och Randa Markos. Vem vinner?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.