Nedan beskrivs höjdpunkterna och de fullständiga resultaten från gårdagens UFC Fight Night: Bisping vs Le.

Kontroversiella domslut

När den första matchen gått tiden ut var konsensus att Elizabeth Phillips gjort tillräckligt för att besegra Milana Dudieva. Men när domarsiffrorna lästes upp gick segern istället via delat domslut till Dudieva. En av domarna ansåg till och med att ryskan tagit hem alla ronder. Förvåningen var stor och även kommentatorerna anmärkte på det inträffade.

Galans andra match mellan Royston Wee och Yao Zhikui gick också till domslut. Förvåningen var än en gång stor när ytterligare ett delat domslut lästes upp och segern gick till Wee. Denna seger var inte lika solklar som galans första, men trots det ett förvånande domslut.

Det skulle senare visa sig att UFC efter de två inledande matcherna valde att entlediga den domare som levererat starkt ifrågasatta bedömningar. Detta var möjligt eftersom det inte finns en kommission i Macao som överser galan utan istället är det UFC som själva reglerar evenemanget.

Fjäderviktsfinal av TUF: China

Under galan ägde även finalen av The Ultimate Fighter: China rum. Vem som skulle bli säsongens segrande fjäderviktare stod mellan Guangyou Ning och Jianping Yang.

Matchen gick alla tre ronder och efter full tid bedömde domarna att Ning säkrat två av ronderna. Dana White utropade Ning till segrare, sa att han vunnit kontraktet med UFC och gav honom en glasbit som pris.

Woodley tog chansen och fick utdelning

När det visade sig att Dong Hyun Kim två månader innan galan stod utan motståndare, då Hector Lombard ställt in på grund av skada, tog Tyron Woodley tillvara på möjligheten och klev in som ersättare. Det blev ett beslut han inte skulle behöva ångra.

Kim inledde aggressivt och fick snabbt betala ett högt pris mot den hårt slående Woodley. När den koreanske fightern försökte sig på en snurrande teknik lossade Woodley en höger som fick Kim att falla till mattan. Woodley följde upp med slag och domaren bröt matchen efter enbart 61 sekunder.

Woodley är tillbaka i vinstkolumnen efter förlusten mot Rory McDonald och har tre segrar i sina fyra senaste framträdanden. Kims segersvit tog slut efter fyra imponerande vinster mot Paulo Thiago, Siyar Bahadurzada, Erick Silva och John Hathaway.

Bisping pepprade sig till segern

Det visade sig redan mot slutet av första ronden att Michael Bisping var den snabbare och mer effektive fightern i huvudmatchen mot Cung Le. I andra ronden klagade Le på att han blivit petad i ögat men det visade sig att det var en knuten näve som träffat honom i ögat så att han hade svårt att se med det ögat under resten av matchen. Bisping fortsatte att peppra med slag och även överraska med sparkar och Le blev blodigare och slöare allt eftersom. I början av fjärde ronden gav till slut benen upp för Le och domaren gick in och bröt.

Bisping ändade med stor sannolikhet sin MMA-karriär i och med seger. I segerintervjun i oktagonen var han snabb att förolämpa och utmana Luke Rockhold och att han sa att därefter ville han ha en chans på titeln.

En omskakad Le sa att han behövde läka och sedan fundera över vad hans nästa steg kommer att vara. Vid 42-års ålder skulle det inte vara förvånande om Le väljer att tacka för sig för att istället fokusera på sin filmkarriär.

Resultat

Huvudkort
Michael Bisping besegrade Cung Le via TKO (knä och slag) i rond 4 (0:57)
Tyron Woodley besegrade Dong Hyun Kim via TKO (slag) i rond 1 (1:01)
Lipeng Zhang besegrade Brendan O’Reilly via enhälligt domslut (29-28, 30-27 och 30-27)
Guangyou Ning besegrade Jianping Yang via enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)

Underkort
Sai Wang besegrade Danny Mitchell via enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)
Alberto Mina besegrade Shinsho Anzai via TKO (slag) i rond 1 (4:17)
Yuta Sasaki besegrade Roland Delorme via submission (rear-naked choke) i rond 1 (1:06)
Colby Covington besegrade Wang Anying via submission (slag) i rond 1 (4:50)
Royston Wee besegrade Yao Zhikui via delat domslut (29-28, 27-30 och 29-28)
Milana Dudieva besegrade Elizabeth Phillips via delat domslut (30-27, 28-29 och 29-28)

Leave a Reply

Your email address will not be published.