Alexander Bergman imponerade stort under Trophy MMA IV där han snabbt och effektiv ströp ut sin motståndare. Den svenske fightern har nu tre professionella segrar på meritlistan där två av dem kommit via avslut. Burspråk har pratat med Bergman om vad som hänt sedan senaste segern och vad som väntar.

För lite över en vecka sedan klev Alexander Bergman in i buren under Trophy MMA IV för sin tredje professionella match. För motståndet stod den gänglige och hemmasonen Linus Andersson som gjorde sin professionella debut. Det blev en kort match och ännu ett styrkebesked från Bergman.

Den drygt två meter långe Linus Andersson kändes som en spännande motståndare men debutanten hade ingenting att sätta emot Alexander Bergman som tog kvällens lättaste seger. En nedtagning och sedan satt strypningen som ett skruvstäd. Bergman har nu vunnit tre raka och med en uppsjö av tunga meriter som grappler i bagaget borde Stockholmaren bli betydligt mer omskriven framöver”, skrev Joakim Borgudd i sina tankar efter galan.

Burspråk fick möjligheten att växla några ord med Bergman efter senaste segern och han meddelar att han var frisk när han klev in i buren och lämnade i samma skick. Därför är han redo för en ny utmaning så snart som möjligt.

I nuläget vill jag gå matcher i rask takt, spelar ingen större roll om det är på hemmaplan eller utomlands. Har hittills gått en match per år, vilket är alldeles för trögt om man som jag vill framåt hela tiden. Känner att jag inte kan vara kräsen då det verkar vara tufft att hitta motstånd i min viktklass. Med det sagt är mitt mål att alltid nå större utmaningar som tar mig till nästa nivå, berättar Alexander Bergman för Burspråk.

Bergman berättar att inte mycket har förändrats sedan segern. Några enstaka fler tummar på hans sida på Facebook. I övrigt är allt det samma. Fokus ligger fortfarande på att fortsätta att utvecklas och leverera under matcher.

Bortsett från några enstaka gilla-markeringar på min Facebook-fansida är det inte mycket som skett. Är kanske inte tillräckligt karismatisk. Det är däremot inget som bekommer mig. Jag är här för att leverera i buren, inte bakom tangentbordet.

Jag har en stark tro på det jag kan. Jag är också väl medveten om vad jag måste jobba på. Min bakgrund är ju brottning och grappling. Där finns min styrka vilket inte är någon hemlighet. Alltså är det den stående biten jag lagt och kommer lägga fokus på inför framtida matcher.

***

Nedan följer några bilder från matchen mellan Bergman och Andersson som Burspråks fotograf Ulrika Johansson Hybrant knäppte under galan.

Foto: Ulrika Johansson Hybrant.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.