MMA började som en blandning av olika kampsportsformer. Numera är det nog mer korrekt att beskriva MMA som en blandning av sport och ren och skär underhållning. Allt större vikt läggs på underhållningsvärdet på det som händer utanför de åtta bursidorna. Därför känns kategorin ”Årets citat 2016” helt rätt i tiden.

Kriterier

För att inte enbart gå på känsla utan även försöka skapa en tunn slöja av subjektivitet så behövs kriterier när man ska utse en vinnare av detta slag. För årets citat är de som följande:

  1. Citatet ska vara originellt.
  2. Citatet har fått stor uppmärksamhet under året.

Resultat

I videon ovan kan man se en del av presskonferensen inför UFC 205 där Conor McGregor får en fråga rörande de andra deltagarna på tillställningen. Innan han hinner svara uttalar sig fjäderviktaren Jeremy Stephens om att det är han som är den hårdast slående i viktklassen. McGregor tittar sig omkring medan Stephens talar. Sedan kommer svaret: ”Who the fook is that guy?”. Stephens försöker ge tillbaka men det finns ingen räddning, det var en verbal knockout från irländaren.

McGregor är känd för sina verbala jabbar men många av dem kan upplevas som inövade. Men detta kom spontant, var klockrent och var det mest minnesvärda under 2016.

Foto: Andrius Petrucenia via Wikipedia.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.