Då var det dags att utnämna årets knockout och 2016 bjöd på många brutalt vackra avslut. Nedan kommer min personliga favorit.

Kriterier

När det kommer till knockouter är det många som kommer leva upp till det uppsatta kriteriet. Det kommer i slutändan handla om personlig preferens. Men för att inte enbart gå på känsla och tycke ska knockouten ha kommit i match där de tävlande var jämnt matchade. Det är inte lika tilltalande med en knockout där den ena parten varit totalt överlägsen både på pappret och i buren.

Resultat

Det har gått över tio år sedan jag såg Tony Fryklund få lyset tillfälligt släckt av Anderson Silva på Cage Rage 16. Knockouten kom till följd av en spektakulär snurrande armbåge. Jag hade aldrig sett något liknande och den knockouten blev direkt en personlig favorit som stannat på min topplista sedan dess.

Att knocka sin motståndare med en armbåge är något man inte ser särskilt ofta och därför har varje efterföljande knock med armbåge en hög wow-faktor. Tekniken behöver sitta för att få tillräckligt med kraft, timingen behöver vara perfekt och siktet får det definitivt inte vara något fel på.

Under 2016 kom den wow-faktorn i matchen mellan Dan Henderson och Hector Lombard på UFC 199. Henderson var illa ute inledningsvis och Lombard gasade på som han brukar göra. Men den amerikanske gubben var seg och höll ut. I andra ronden landar Hendo med en hög spark och Lombard fångar benet och ser ut att vilja nyttja sin fantastiska grappling för att kontrollera matchen. Det sätter Henderson stopp för med en oortodox armbåge som ser ut att träffa vid tinningen så att Lombard slocknade. Årets knock!

Klicka på bilden ovan så får ni se ett sammandrag från matchen och knockouten i fråga.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.