Nedan beskrivs höjdpunkterna från gårdagens Cage Warriors 71. Man får även se och höra vad Jack Hermansson, Pannie Kianzad och Lina Akhtar Länsberg hade att säga efter sina matcher.

Ur ett svenskt perspektiv var det en helt fantastisk kväll i Amman, Jordanien. Alla fem svenskar lyckades vinna sin match under Cage Warriors 71: Hermansson vs Topalski.

Jack Hermansson lämnade inga tvivel

I sitt första titelförsvar visade Jack Hermansson (9-2) att han har rejält med krut i nävarna. Tidigt i matchen tvingade svensken ner matchen till mattan där han tog rygg på sin bulgariske motståndare Deyan Topalski (11-3). Trots lite utrymme mot burväggen satte han kroppslåset och började att lossa slag från motståndarens rygg. Svensken fortsatte att få in tunga träffar och till slut valde domaren att bryta matchen.

Segern är Hermanssons fjärde raka. Redan i segerintervjun (som kan ses ovan) säger den svenske mellanviktsmästaren att han hoppas försvara bältet två gånger till för att verkligen fastställa att han är mästaren.

Martin Svensson jobbade hårt för segern

Trots att Martin Svensson (14-5) under stora delar av matchen hade dominant position på mattan så lyckades han inte avsluta Dave Hill (12-4). Det var ingen vacker eller publikfriande match men det var uppenbart att båda fighters gjorde sitt yttersta för att försöka knipa segern. När matchens femton minuter var över var dock domarna överens om att Svensson vunnit alla ronder.

Segern är Svenssons andra raka sedan återkomsten till Cage Warriors. Med tanke på att organisationens titel i fjädervikt är vakant är det i och med denna segern möjligt att Svensson kommer erhålla chansen att knipa guldet.

Westins motståndare skadad tidig i första ronden

Jonatan Westin ställdes mot en klart mer erfaren motståndare i Jack Mason (28-14). Men det verkade inte bekymra honom då han inledde med en snurrande spark som missade för att sedan slänga sig till mattan med förhoppningen att giljotinen skulle sitta och leda till segern.

Tyvärr fick matchen ett snopet slut. Mason tog sig ur submissionförsöket och när de var på fötterna en kort stund därefter fick han signalera till domaren att han ville bryta matchen. Det skulle visa sig att han ådragit sig en skada på benet som gjorde att han inte kunde fortsätta.

Segern är Westins tredje raka och han förbättrar sin meritlista till sju segrar och två förluster.

Pannie Kianzad övertygade

Första ronden var ingen direkt höjdare. Sen gick matchen dit Pannie Kianzad (6-0) ville och holländskan Megan van Houtum (1-2) fick aldrig tillbaka fästet i matchen. I mitten av tredje ronden tyckte domaren att hon hade fått nog och Kianzad utropades till segrare.

Under segerintervjun utmanade Kianzad polskan Agnieszka Niedzwiedz (6-0), att de skulle gå match för att avgöra vem som var den bästa kvinnan i Europa.

Kianzads insats höjde hennes värde rejält. Om hon kan göra en eller flera stabila insatser som bantamviktare kommer hon med stor sannolikhet att bli den första svenskan i UFC.

Lina Akhtar Länsberg segrade efter fem minuter

I galans första match visade Lina Akhtar Länsberg (3-1) var skåpet ska stå genom att nyttja sig stora övertag stående mot Laura Howarth (2-1). Länsberg var så effektiv och framgångsrik i sina attacker i första ronden att engelskan inte kom ut till andra ronden efter rondvilan.

I intervjun ovan berättar Länsberg om matchen men även att hon hoppas på ett bälte i Cage Warriors och att en match mot polskan, antagligen Agnieszka Niedzwiedz (6-0), skulle vara en möjlig väg dit. Med andra ord samma motståndare som Pannie Kianzad tagit sikte på.

Resultat

Huvudkortet
Jack Hermansson besegrade Deyan Topalski via TKO (slag) i rond 1 (4:09)
Martin Svensson besegrade Dave Hill via enhälligt domslut (30-27, 30-27 och 30-27)
Jonatan Westin besegrade Jack Mason via TKO (retirement) i rond 1 (1:33)
Pannie Kianzad besegrade Megan van Houtum via TKO (slag) i rond 3 (2:17)
Arnold Allen besegrade Gaetano Pirello via enhälligt domslut (30-26, 30-26 och 30-25)
Lina Akhtar Länsberg besegrade Laura Howarth via TKO (retirement) i rond 1 (5:00)

Underkortet
Jarrah Al-Silawi besegrade Ant Davies via submission (rear-naked choke) i rond 24:22
Nawras Abzakh besegrade Coner Hignett via enhälligt domslut (29-27, 29-27 och 29-27)

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

2 Responses

 1. Simon

  Om Svensson v Hill: ”Det var ingen vacker eller publikfriande match men det var uppenbart att båda fighters gjorde sitt yttersta för att försöka knipa segern”

  Whaaat? Kanske inte om man kollar på mma för att se gorillor i bur slå varandra sönder och samman (vilket förvisso är ett helt giltigt skäl) men för oss som även beundrar den tekniska biten i markkampen så var Svensson v Hill kvällens bästa match! Vilka tekniker alltså.

  Hill som är en grappler som många i Storbritannien hyllat som en av de bästa submissionspecialiserna i EU och sin viktklass blir helt upprullad av Svensson. Vackert!

  Svara
  • Patrick Jenkinson

   Kommentaren reflekterar att publiken var inte direkt verkade vara i extas över matchen därav inte ”publikfriande”. Kamp om position i både stående grappling och nere på mattan är svårt att uppfatta och uppskatta om man inte tittar på en skärm eller inzoomat hemma i soffan. Att det inte var vackert var mer en kommentar över att det var grisigt emellanåt och så jävla mycket kamp och vilja. Jag gillade matchen dock, sett den två gånger. Men står ändå fast vid kommentaren! 🙂

   Tack Simon för en kommentar med genomtänkt kritik!

   Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.