Efter att Emil Hartsner blivit knockad i huvudmatchen på Trophy MMA IV blev han liggandes länge medvetslös på mattan. Efter att han vaknat och blivit ompysslad av sitt team och en läkare fick han åka till sjukhuset. Under gårdagen fick han återvända hem och idag skriver han ett meddelande till de som visat honom omtanke.

Under lördagskvällen gick Emil Hartsner match mot gästande polacken Kamil SelwaTrophy MMA IV. Det som skulle bli en hyllad hemmaseger innan Hartsners resa till USA förvandlades till ett skrämmande antiklimax. Hartsner blev knockad i andra ronden, blir liggande medvetslös i flera minuter på mattan innan han återfick medvetandet och fördes till sjukhuset.

Hartsners klubb Frontier MMA meddelade under lördagsnatten att deras fighter var vid gott humör trots det inträffade och under gårdagen kom det glädjande meddelandet att han fått lämna sjukhuset. Idag skriver Hartsner själv på Facebook till alla dem som på ett eller annat sätt visat honom omtanke efter hans förlust.

Im finally back home, I feel good during the circumstanses. All the love people sending to me is overwhemling, i have a hard time answer all the messanger but i read them all, that means a lot. And to all the people that thinks im done fighting, wait and see!

En känga till Kent Hansson

Den sista meningen i meddelandet från Hartsner är med största sannolikhet riktad till bland andra Kent Hansson som skriver för Kvällsposten och Expressen. I en rapport från galan skrev han att ”för Emil Hartsner grusades drömmen om UFC på Trophy-galan i Malmö” och i Expressen skrev han att ”förmodligen dog USA-satsningen med förlusten…”.

När en fighter förlorar på det sättet som Hartsner gjorde i lördags måste han eller hon ställa sig de svåra frågorna. Hur kommer detta att påverka min hälsa på lång och kort sikt? Vill jag fortsätta att utsätta mig för de risker som elitidrottande i min sport innebär? Har jag förutsättningarna och möjligheterna att nå de mål jag satt upp för mig själv? Alla är högst relevanta och befogade frågor. Men det är frågor som Hartsner måste svara på själv efter reflektion, samtal med läkare, sin klubb och nära och kära. Alla möter förr eller senare på motgångar i karriären, vad denna betyder för Hartsner återstår att se.

Men en sak är säker. Det är inte för dig Kent Hansson att säga till en 24-åring, som är villig att satsa allt för att uppnå sina mål, att hans dröm är grusad.

Foto: Ulrika Johansson Hybrant.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.