Idag arrangeras kampsportsfestivalen – Tjejkampen i Eriksdalshallen i Stockholm. Aktiviteterna inleddes redan klockan 11:00 och håller på fram till 22:00. Ikväll klockan 20:35 kommer Sarah Giercksky att gå en match i shootfighting och Burspråk passade på att växla några ord med henne innan matchen.

Ikväll kommer 24-åriga Sarah Giercksky att ställas mot Fannie Redman i Tjejkampens enda match i shootfighting. Burspråk fick möjligheten att tala med Giercksky innan hennes match och hon hade följande att berätta om sig själv.

Jag såg [MMA] på TV för fyra och ett halvt år sedan och tyckte att det såg roligt ut att kunna kombinera flera kampsportstilar i en och samma match. Några månader efter det började jag träna på Nexus och upptäckte hur mycket jag älskade sporten. Jag började med MMA januari 2011 och hade ingen kampsportserfarenhet innan det. Jag har både tävlat i thaiboxning, submission wrestling och shootfighting sen jag började med MMA, berättar Sarah Giercksky för Burspråk.

Min stil är ganska allround, jag känner mig bekväm oavsett vart jag hamnar och en fighter som jag skulle jämföra mig med vad gäller stil är Rose Namajunas som är en duktig grappler som har även lagt till bra striking.

Intresset för kampsport har resultat i att Giercksky lyckades ta hem SM-silvret i shootfighting förra året. Hon har även silvermedaljer från en internationell submission wrestling-tävling. Giercksky berättar att siktet är inställt på en professionell debut som stråviktare nästa år efter att ha gått någon match i amatör-MMA.

Men närmast väntar match på Tjejkampen, ett arrangemang som Giercksky verkligen ser fram emot och tycker är viktigt för kvinnor som utövar kampsport.

Att det är en gala som bara fokuserar på att visa upp kvinnliga kampsportsutövare som kanske inte får lika mycket uppmärksamhet annars [lockar mig]. Det är även svårt att som tjej, i alla fall för mig, att få matcher och då är Tjejkampen riktigt bra som erbjuder matcher.

Läs mer om Tjejkampen och vad som står på dagens program hos Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Foto: Lars Hjalmarsson

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.