Vi på Burspråk noterade att Lina Akhtar Länsberg via Facebook gick ut med att det kommer att dröja innan hon återvänder till buren. I samtal med henne visade det sig tyvärr röra sig om en skada.

Redan under gårdagen la Lina Akhtar Länsberg (3-1) ut en bild i sjukhusmiljö med en text som antydde att hon hoppades på det bästa och att det skulle gå över. Idag kom tyvärr beskedet att det kommer att dröja innan det blir match igen.

I kontakt med Burspråk berättar Länsberg att det rör sig om en knäskada. Det är i dagsläget oklart hur omfattande skadan är och därmed också hur lång vägen tillbaka är.

Ja det är han min kille (fightern och träningspartnern Martin Akthar red. anm.) som alltid är så våldsam på träningen ju. Nädå. Bara otur. Lätt sparring med nedtagningsförsvar där knäet vred sig och small. Läkarens första besked var inre ledbandsskada. Det är dock inte helt av. Mer än så är svårt att säga innan magnetröntgen, meddelar Lina Akhtar Länsberg.

Länsberg berättade vidare att hon inte hade någon match inbokad men låg i förhandlingar.

Jättetråkigt så klart. Bara att bara borta från träningen är ju fruktansvärt frustrerande. Men det är bara att behålla fokus och se till att läka så snabbt det bara går!

Jag ska vara i träningslokalen ändå och skrika på de andra när de är lata. Jag tror att det är viktigt att hålla sig kvar i miljön och behålla sitt fokus så mycket det går. Jag tror att det är en avgörande faktor för snabb återhämtning.

Länsberg senaste framgång kom på Cage Warriors 71 där hon tog karriärens tredje raka seger i professionell MMA. Vinsten mot Laura Howarth var resultatet av en mycket effektiv första rond av svenskan, till den grad att hennes motståndare inte kom ut till andra ronden.

Vi får hoppas att skadan är av enklare karaktär och att rehabiliteringen går bra så att Länsberg kan göra annat än att skrika på folket på Malmö Muay Thai. För det skulle vara mycket intressant att få fortsätta att följa hennes utveckling från dekorerad thaiboxare till framgångsrik MMA-fighter. Förhoppningen är att den resan bara börjat.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.