Svenska Linn Wennergren har skrivit kontrakt över sex matcher med XFC International och hennes första match på kontraktet kommer att äga rum den 1 november. Burspråk har talat med Wennergren om det nya kontraktet!

Sedan knockoutsegern på Superior Challenge 9 i november förra året har det varit ganska tyst om nya möjligheter för Linn ”La Machine” Wennergren (2-1). Men i fredags kom äntligen den glädjande nyheten att hon skrivit kontrakt över sex matcher med amerikanska Xtreme Fighting Championships International (XFCi). Debuten kommer att äga rum den 1 november på XFCi 8 som kommer att hållas i Brasilien.

Burspråk talade med Wennergren efter den positiva nyheten och hon började med att berätta vad som lockade just med XFCi.

Jag har försökt få matcher länge nu och skrev på ett kontrakt med Team East Front Management i somras. Jukka Paananen som är min manager har sedan dess varit väldigt aktiv och när den här möjligheten med XFCi kom var det nästan som en dröm. Det är ett väldigt bra kontrakt för mig som vill gå så många matcher som möjligt. Kontraktet gäller ett år eller sex matcher, beroende på vad som kommer först. På så sätt får jag mycket erfarenhet och det är precis vad jag vill ha det här året som jag har framför mig, berättar Wennergren för Burspråk.

Kontraktet gäller ett år och om jag håller mig hel och kan fightas en gång varannan månad kan jag inte önska mer.

Xtreme Fighting Championships är en amerikansk MMA-organisation med rötter i Florida, USA. Organisationen har tagit sikte på en internationell expansion som de hoppas kommer att sträcka sig över tolv länder. Wennergren berättar att hon inte är låst att bara gå matcher för den internationella grenen vilket innebär att vi även kan få se henne i ordinarie XFC i USA.

För närvarande är den XFC:s regerande flugviktsmästare Pearl Gonzalez (2-1) men det är inte hon som står på menyn till att börja med.

Jag har två alternativ till min första match men ingen av dem är Pearl. Båda är väldigt duktiga tjejer och garanterat roliga matcher.

Foto: Patrick Jenkinson

Leave a Reply

Your email address will not be published.