Under dagen genomgick Alexander Gustafsson framgångsrikt en titthålsoperation för att reparera menisken i höger knä. En skada som satte en käpp i hjulet för planen att utmana UFC:s regerande mästare Jon Jones än en gång.

Alexander Gustafsson (16-2) kunde efter ingreppet meddela att operationen gått relativt smidigt. Planen är att redan denna vecka börja med rehabträning för att vara i återställt skick om ungefär sex veckor.

Gustafsson berättar för SVT att han dragits med knäproblem under en period men att det blev ohållbart för några veckor sedan. Hans besvikelse över den missade chansen att utmana Jon Jones (20-1) var stor.

Det har gått fram och tillbaka med knät. Jag har kunnat pushat i träning. Jag har kunnat leverera ändå men för några veckor sen, när jag körde sparring, sade det ifrån helt, säger Gustafsson till SVT. Jag var väldigt besviken. En match mot Jon Jones är något jag verkligen vill ha. Det vet alla, alla vill se den matchen. Det var verkligen ett bakslag.

I videon ovan kan man se hela SVT:s intervju med Gustafsson och även höra hans kommentar på det den våldsamma incidenten mellan Jones och Daniel Cormier (15-0) under mediadagen inför UFC 178.

Foto: Patrick Jenkinson

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.