Igår stod det klart att Nicolas Dalby inte skulle få försvara sin titel på Cage Warriors 72. Redan på kvällen blev det officiellt att norrmannen Mohsen Bahari blir näste utmanare. Burspråk har växlat några ord med Bahari om den kommande utmaningen.

Under loppet av mindre än en dag drog sig Gael Grimaud ur titelmatchenCage Warriors 72, Nicolas Dalby fick inte försvara sin welterviktstitel och Mohsen Bahari fick möjligheten att utmana om den danske mästaren på Cage Warriors 74.

Under gårdagen fick Burspråk möjligheten att tala med Nicolas Dalby. Idag kom turen till Mohsen Bahari.

Det är en ära att få gå titelmatch i Cage Warriors. Jag har tänkt på denna match up ett tag. Det inte något nytt för mig, säger Bahari till Burspråk. Det finns inget tvivel om att Dalby är en bra fighter. Men jag kan några tricks jag med.

Bahari har åtta segrar och enbart en förlust på meritlistan och för närvarande har han tre raka segrar i Cage Warriors. Trots dessa meriter och en pågående segersvit så anser Bahari att Grimaud var före honom i kön att utmana om titeln. Men förväntningen var ändå att en titelmatch var nära förestående.

Nej det tycker jag inte, svarar Bahari på frågan om han borde ha fått titelmatchen före Grimaud. Gael Grimaud förlorade en jämn kamp mot Cathal Pendred och hade förstarätt på matchen. Jag var inställd på att möta vinnaren mellan Grimaud och Dalby. Det var snack om att jag skulle gå en match i oktober först.

Bahari kommer att ha möjligheten att ta hem ytterligare ett bälte till sin klubb Frontline Academy. Samma klubb som Cage Warriors regerande mellanviktsmästare Jack Hermansson representerar. På frågan om bältet kommer att påverka det politiska läget i Norge, då MMA inte är tillåtet i landet, har Bahari inga större förhoppningar på en förändring även om han hoppas på ett lyft.

Vi har redan Cage Warriors mellanviktbälte här på Frontline Academy, så det blir inte vår första titel. Jag tror inte att det kommer att få någon politisk betydelse men jag är övertygad att det kommer bidra till att boosta sporten i Norge.

Cage Warriors 74 äger rum på The Copper Box i London den 15 november.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.