Rami Aziz gick sin andra match för Desert Force under kvällen igår och efter fulltid utropades han till segrare. Burspråk har talat med Aziz som berättar om matchen ur sitt perspektiv.

Svenske Rami Aziz var på förhand nederlagstippad i matchen mot Elias BoudegzdameDesert Force 13. Det ansågs av skribenten på Arabs MMA att Aziz brottning inte skulle vara stark nog för Boudegzdame grappling och submissions.

Aziz klarade sig dock från att fastna i lås eller strypning och när alla tre ronderna var avverkade utropades svensken till segrare.

Burspråk tog kontakt med Aziz som hade följande att säga om hur matchen utspelat sig.

Matchen började med att han hoppande saxknä som förstör min rytm i stående. Jag försöker hålla avstånd men han rusar in så jag får honom på en singleleg. Redan där ändras gameplan av att stå upp och inte komma på marken. Han var jätteduktig grappler och attackerade mig hela tiden. Men jag kom ut och stannade på topp hela tiden, berättar Rami Aziz för Burspråk.

Mellan ronderna tänkte jag att jag fortsätter så och stannar på topp för att han var rusig stående och farlig. Jag kände mig säker på topp.

När det var dags att invänta domarnas beslut var Aziz säker på att han hade gjort tillräckligt för att tilldelas segern.

Jag vann första och andra ronden och han fick sista halvan på tredje ronden. Han fick en minuspoäng på grund av armbåge mot bakhuvudet också som gav mig ett cut.

Aziz förbättrar därmed sin meritlista till sju segrar och två förluster. Han har för närvarande en segersvit på sex matcher och han börjar bli en av Europas mer intressanta fjäderviktare.

Foto: Tobias Johansson.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.