Burspråk tog kontakt med Rami Aziz som befinner sig i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten för att gå match på kvällens Desert Force 13. Aziz berättar att invägningarna gått bra och att det är vila som gäller under dagen innan det är dags för match i kväll.

Rami Aziz (6-2) vägde under gårdagen in inför kvällens Desert Force 13 och både han och motståndaren Elias Boudegzdame (7-2) klarade viktkravet för matchen.

Invägningen gick bra. Jag tog hela viktnedgången i varmt vatten i badkaret under fyra, fem omgångar. Två gånger på lördagskväll och resten när jag vaknade på morgonen, berättar Rami Aziz för Burspråk.

Efter invägningarna blev det ingen staredown säger Aziz. Det blev en enkel handskakning för att istället lägga fokus på att fylla kroppen med vätska och kolhydrater tillsammans med Botan Tokay (4-1) som är på plats för att vara i Aziz hörna under matchen.

Jag ska bara vila, säger Aziz om vad som står på schemat för dagen. Aktivera musklerna med lätt uppvärmning och stretchning under dagen. Sen vänta tills vi blir hämtade till arenan och göra resten av jobbet där.

Läs mer om Aziz i vårt reportage ”Bakom handskarna: Rami Aziz” i tre delar.

Foto: Patrick Jenkinson.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.