I det näst sista avsnittet bjöds det på de kvarvarande kvartsfinalerna. Först ut var Carla Esparza som tog sig an Tecia Torres. Bådas gameplan var tydlig, Esparza ville ha ner Torres på mattan medan Torres ville göra allt för att hålla det stående. Esparza fick kämpa för att få sina nedtagningar och efter många försök lyckades hon få ner Torres till mattan.

Torres var inte lika aggressiv som många förväntade sig att hon skulle vara och det var Esparza som var den drivande, vilket gjorde att hon vann första ronden. Andra ronden såg nästan likadan ut med Esparza som jagade efter nedtagningar, som hon till slut fick och det var solklart att Esparza hade vunnit och nu tagit sig till semifinal.

Torres var inte synbart ledsen efter förlusten, utan hon kände att hon gjorde det hon kunnat och att fighten var jämn. Att kunna hantera förluster är väldigt bra, för det gör det lättare att gå vidare till nästa framåt. Det viktiga är att inte låta en förlust knäcka dig och jag har förlorat, men det har bara fått mig att vilja bli bättre och träna ännu mer.

Den andra kvartfinalsmatchen var mellan Joanne Calderwood och Rose Namajunas. Innan matchen kände Namajunas av pressen att vinna, medan Calderwood var väldigt lugn och mest såg fram emot fighten, men inne i buren var det en helt annan saga.

Så fort matchen startade attackerade Namajunas med kombinationer, submissionförsök och sin snabbhet. Calderwood såg oerhört långsam ut och hon hade inte mycket att säga till om, trots att hon är ansedd som divisionens bästa stryker. Namajunas vann tydligt första ronden.

Calderwood satte mer press i andra ronden, men fastnade i en kimura som hon klappade ut till och därmed gick Namajunas vidare till semifinal. Detta var Calderwoods första förlust och hon tog det väldigt hårt, men ville redan tillbaka till buren och slåss igen, vilket hon och nästan alla andra damer i denna säsong kommer få göra den 12:e december då galan för att finalen av TUF 20 kommer hållas.

I sista avsnittet får vi se de två semifinalerna mellan Jessica Penne och Carla Esparza och Randa Markos och Rose Namajunas, vilka kommer ta sig till final?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.