Fokus i det här avsnittet hamnade på tjejernas bråk om att inte träna med sina motståndare. Sju tävlande från Team Pettis har gått vidare och ska möta varandra.

Det är klart att det inte är så roligt att behöva ha träningspass med sin motståndare. Men det här ledde till att vissa fick mindre träningstider för att tjejerna skulle dela upp passen så att vissa tränade på morgonen och dom andra på kvällen, istället för att träna både passen tillsammans. Det var främst Felice Herrig och Carla Esparza som inte ville träna med sina motståndare Randa Markos och Tecia Torres.

Jag skulle självklart inte vilja träna med min motståndare inför en match, men är man fast i samma hus och är i samma lag, så tycker jag att man kan hålla ut istället för att låta det gå ut över träningstiden. Markos tränade ändå på båda passen och brydde sig inte om att Herrig var i samma träningslokal som henne.

Det var dags för den första kvartsfinalsmatchen mellan Felice Herrig och Randa Markos, som redan innan matchen ogillade varandra. Herrig såg ut att vinna den stående biten, med knän, armbågar och slag som hindrade Markos från nedtagningar. Herrig lyckades även få ner Markos men dom kom snabbt upp på fötter igen.

Till slut fick Markos ner Herrig, som då fastnade i ett huvudarmsgrepp och Markos fick in en armbar som Herrig klappade ut på. Matchen tog slut i första ronden och Markos är nu vidare till semifinal, där hon kommer få möta vinnaren av Joanne Calderwood och Rose Namajunas.

Herrig ville hålla det stående och inte låta Markos komma in och clincha med henne, men till slut blev Herrig nedtagen. Jag tycker att det är svårt att hålla någon på distans och inte låta någon komma för nära. Det känns som att den drivande motståndaren som verkligen vill få ner en, kommer att få ner en till slut och då gäller det att ha ett bra markgame. Därför är det viktigt att drilla mycket nedtagningsfärsvar om man vill hålla matchen stående, istället för att bara träna på att slåss och sparka.

Nästa kvartsfinal är mellan Aisling Daly och Jessica Penne – vem tror ni vinner?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.