Det har varit en hel del drama i TUF-huset men både Jessica Penne och Aisling Daly har hållit sig utanför dramat och bara försökt fokusera på sig själva och att vinna sina matcher. Jag tycker det är bra av dem båda att inte vilja blanda sig i allt drama. Om jag skulle vara i TUF-huset så skulle jag känna att all drama bara skulle skapa mer stress och därför är det bättre att ta avstånd.

Aisling Daly fick även ett besök av sin teammate Conor McGregor, vilket gjorde henne väldigt glad och fick henne säkert att känna sig ännu mer motiverad. Man kan nog bli lite smått galen och ensam när man är i ett hus i flera veckor utan kontakt med sin familj och andra som står en nära, så ett besök av McGregor var nog precis det Daly behövde.

Vi börjar närma oss semifinalerna, men innan det så var det dags för den andra kvartsfinalen mellan Jessica Penne och Aisling Daly att ta plats. Båda dessa damer låg högt upp på rankingen i huset och många förväntade sig en jämn match. Större delen av matchen utspelade sig stående och i clinch, där båda reversade varandra och hade press mot buren.

Daly var mer agressiv, fick in flera slag och kombinationer och takedowns, vilket gjorde att hon vann första ronden. Penne kom tillbaka starkt i andra ronden och fick en välbehövd nertagning i sista minuten av ronden, där hon även landande en del ground and pound för att ta hem andra ronden.

En tredje och avgörande rond sattes igång och där fick Penne ner en trött Daly och höll henne nere vilket ledde till att Penne tog sig vidare till semifinal. Att ta sig loss från jobbiga situationer, när man dessutom är väldigt trött är oerhört svårt och det får jag erfara varenda gång jag tränar. Då jag måste pusha mig själv i tuffa situationer när jag inte orkar. I min senaste match så var jag oerhört trött då jag låg underst att jag bara orkade försvara mig och jag orkade inte vara offensiv, vilket ledde till att jag förlorade matchen.

Nästa veckas avsnitt innehåller de två sista kvartfinalerna mellan Carla Esparza och Tecia Torres samt Joanne Calderwood och Rose Namajunas. Vilka tror ni kniper de två sista semifinalplatserna?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.