Funderingar kring motgångar väckts av tredje avsnittet av The Ultimate Fighter 20 och nedan presenteras dessa tankar tillsammans med en beskrivning av avsnittets match.

Avsnittet började med att Bec Rowlings fick reda på att hennes styvpappa hade gått bort. Att tvingas hantera en sådan nyhet är såklart en erhörd mental påfrestning och att orka fokusera på sin träning medan man hanterar jobbiga situationer är svårt. Jag genomgår en svår period just nu. Det påverkar mig mentalt hela tiden, jag känner att det är svårt att fokusera på uppgifter. Förra veckan kunde jag inte alls komma iväg till träningen, orken eller motivationen fanns inte. Jag var bara hemma hela tiden. Men tack vare min fantastiska klubb började jag träna MMA igen i måndags.

När jobbiga saker händer är det så viktigt med att ha stöd omkring sig, även om man känner för att vara ensam. Mina klubbkamrater och coacher har stöttat mig och fått mig att komma tillbaka och orka träna. Men det är fortfarande väldigt jobbigt och svårt. Livet är som det klassiska uttrycket ingen dans på rosor och dåliga saker kommer inträffa. Men det är då man måste ha en fast punkt att fokusera på, något som gör det lättare att ta sig igenom alltdet tuffa och för mig är det kampsporten och min klubb.

Avsnittets fight var en returmatch mellan Jessica Penne (11-2) och Lisa Ellis (15-8). Penne vann deras första match vid teknisk knockout på Invicta 1. En match som av många anses vara en av de blodigaste matcherna någonsin inom kvinnlig MMA.

Inför matchen var coach Melendez orolig för att Ellis inte riktigt hade rätt mental inställning och under matchen verkade det som att han hade rätt. Penne var drivande och fick in en rear-naked choke i slutet av första ronden. Ellis kom aldrig riktigt igång och det kan ha gjort med att hon saknade sin familj och sin ettåriga dotter väldigt mycket.

Jag kommer ihåg när jag skulle slåss om SM-guld i shootfighting 2013 och jag kände att mitt huvud var inte alls med i det jag skulle göra, vilket också visade sig på matchen. Matchen gick inte som jag ville och jag förlorade på poäng och den var mest stående. Efter mitt första nedtagningsförsök som misslyckades så blev jag väldigt passiv och bara nästan väntade på att tiden skulle gå ut. Jag har sedan dess försökt träna på min mentalitet, för utan den kommer jag inte att lyckas långt.

Nästa veckas match är mellan den förstarankade Carla Esparza och den sextonderankade Angela Hill. Kommer Hill att lyckas med säsongens skräll?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.