UFC har beslutat att ge Tor Troéng ytterligare en chans att visa vad han går för när han ställs mot Krzysztof Jotko på UFC Fight Night 53. Risken är överhängande att det är vinna eller försvinna ur UFC som gäller för båda fighters.

Tor ”The Hammer” Troéng (16-6-1) kommer göra sin andra match i Sverige för UFC på UFC Fight Night 53 som hålls i Globen i Stockholm den 4 oktober. I sin första match för den amerikanska organisationen besegrade han Adam Cella (5-2). Därefter har det tyvärr blivit två raka förluster för svensken mot Rafael ”Sapo” Natal (17-6-1) och Trevor Smith (12-5).

Polacken Krzysztof Jotko (14-1) kom till sin senaste match som obesegrad men lämnade oktagonen med karriärens första förlust. Det var svenske Magnus ”Jycken” Cedenblad (12-4) som lyckades att strypa ut Jotko i mötet under UFC: Berlin. Jotko har en seger i UFC och den kom mot Bruno Santos (14-1), brassens enda förlust på meritlistan.

Vinna eller försvinna

Det är en oerhört tuff konkurrens i UFC. Organisationen har många fighters kontrakterade och det är många som knackar på dörren och vill in. Med tanke på det så är det inte otroligt att detta är sista chansen för Troeng. Det är helt enkelt vinna eller försvinna som gäller för Sveriges mest meriterade MMA-utövare. Det skulle på många sätt vara väldigt tråkigt om det skulle bli en förlust. Tor Troeng har gjort sig känd för att vara en sympatisk människa och är en väldigt bra ambassadör för sporten. Han är populär bland andra fighters och även Dana White har pratat sig varm om Troeng.

Krzyzstof Jotko är ett rejält test. Trots det är detta en match som bör passa den mångsidiga Troeng. Jotko är en fighter med bra uthållighet och med knockout kapacitet men Troengs kunskaper på mattan väger över. Som man kunde se i Jotkos senaste match så finns det möjligheter till både lås och strypningar om Troeng får ner matchen till mattan. Svensk MMA behöver Tor Troeng i UFC och det finns alla förutsättningar för att ett kokande Globen får se honom få sin hand rest när matchen är slut. Det skulle innebära att den akademiska Troeng får fortsätta sin karriär i UFC.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.