Burspråk var under kvällen representerat på Amiralen i Malmö när Trophy MMA IV gick av stapeln. Nedan följer ett referat från galans alla matcher.

Nedan följer referat av matcherna som alla ägde rum på Trophy MMA IV under kvällen. Under morgondagen kan ni förvänta er reflektioner galan, så håll utkik!

Professionell MMA

Kamil Selwa (6-4) besegrar Emil Hartsner (5-2) via knockout (huvudspark) i rond 2
Hartsner gick in till klassikern ”Just idag är jag stark” och publiken skanderade hans smeknamn ”Megahertz”. Hemmafansen satte dock andan i halsen när Hartsner blev nerslagen tidigt i ronden. Malmöfajtern återtog snart initiativet och låste in en triangel som han sedan växlade över till ett armlås. Låset såg ut att vara en hårsmån från att sitta men polacken klarade sig ur situationen. Resten av ronden spenderade Hartsner till stor del i överläge på marken men Selwa försvarade sig väl genom att bland annat hota med benlås.

Den andra ronden hade knappt börjat när Selwa träffade med ytterligare ett bra slag som fick Hartsner att gå i golvet. I situationen som följde försökte Emil ta sig upp på benen igen bara för att bli träffad av en klockren huvudspark på vägen upp. Han låg sedan orörlig en lång stund i en knäpptyst arena. Till sist kunde han efter väldigt långa minuter ta sig ut till den väntande ambulansen för egen maskin och vinkade till publiken som drog en lättnadens suck.

Mohammed Abdallah (5-1) besegrar Michal Wiencek (4-2) via submission (giljotin) i rond 3
Publiken gav Abdallah galans dittills största stöd när han kom in till buren och många hade nog räknat med en enkel hemmaseger. Det visade sig dock krävas betydligt mer arbete för Malmöfajtern. Wiencek hängde med bra och använde sin överlägsna räckvidd till att ofta träffa Abdallah när han försökte krympa avståndet. Det tvingade Abdallah till att ofta söka klinch. I rond två blir Abdallah nerslagen men svarar med en egen offensiv. I slutsekunderna får han även en nedtagning.

Den tredje ronden börjar med att Abdallah återigen blir skakad och börjar blöda ymnigt. Ännu en gång söker han därför klinch och lyckas till sist få en dominant position på marken där han först avlossar slag för att att sedan sätta en giljotin som tvingar Wiencek att ge upp till publikens stora jubel. Abdallah tar med det sin femte raka seger.

Nick Barnø (1-0) besegrar Jakub Holub (0-1) via submission (slag) i rond 1
Efter att ha växlat slag stående får Barnø en nedtagning men fastnar i en giljotin på vägen ner. Efter en stund lyckas han komma loss från polackens grepp och etablerar sin mount. Därifrån avlossar han slag och efter att Holub istället givit upp sin rygg klappar denne ut till följd av slagen.

Alexander Bergman besegrar Linus Andersson (0-1) via submission (rear naked choke) i rond 1
Andersson går in med hemmapubliken i ryggen och öppnar offensivt och till publikens stora förtjusning. Men lyckan blir kortvarig då Bergman med en nedtagning visar varför han är en av Sveriges bästa grapplers. Därifrån tar han snabbt Anderssons rygg och efter en dryg minut bryter domaren då Andersson är medvetslös till följd av en rear naked choke. Bergman har nu vunnit tre raka matcher och är ett namn att hålla koll på.

Mads Burnell (3-0) besegrar Nasir Aoubi (0-2) via domslut
Burnell visade direkt varför klubbkompisarna på Rumble Sports håller honom så högt. Han tog tidigt ner Aoubi och släppte sen aldrig greppet. Efter att ha jobbat från side control i större delen av rond ett etablerar han mount i rond två och är nära att avsluta matchen men Aoubi håller ut. I den sista ronden är Burnell märkbart sliten efter all offensiv men får återigen mount och är en hårsmån från att avsluta matchen. Domarna ger dansken ett solklart domslut.

Amatör-MMA

Nils Påhlman (1-0) besegrar Daniel Bergström (1-1) via referee stops contest
Det är full fart direkt då båda bjuder på nedtagningsförsök. Sedan sjunker tempot och resten av ronden utspelar sig in klinchen. Den andra ronden hade knappt börjat innan Påhlman träffar perfekt med en höger och Bergström går i golvet. Efter ytterligare en nedslagning kliver domaren in och bryter matchen. Klockan har stannat på 33 sekunder i rond två.

Rostem Akman (1-0) besegrar Muhammed Ali Sanei (0-2) via majoritetsbeslut
Akman lyckas ta ner Sanei tidigt i den första ronden och jobbar bra från topp. När matchen sen fortsätter stående ser Sanei klart tröttast ut och Akmans tunga slag ger mest utdelning. I den andra ronden lyckas Sanei inte etablera sin offensiv även om han träffar mer. Akman fortsätter att vara mest aktiv i klinchen och blir aldrig riktigt hotad. Akman vinner på majoritetsbeslut efter två tuffa ronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.