Nedan beskrivs höjdpunkterna från nattens UFC Fight Night 47: Bader vs St. Preux.

UFC besökte under natten svensk tid för första gången Bangor, Maine, med UFC Fight Night 47: Bader vs St. Preux.

Framgångsrik debut som fjäderviktare för Thiago Tavares

Vid 29 års ålder och fjorton matcher i UFC bestämde sig Thiago Tavares att prova lyckan som fjäderviktare under UFC Fight Night 47. Det blev en mycket lyckad debut i matchen mot Robbie Peralta och den första matchen på galan som inte gick till domslut.

Tavares flög på Peralta och hade honom snabbt på mattan där Tavares inte lämnade något utrymme för sin motståndare att komma upp. Tunga slag växlades med försök att sätta en strypning och när klockan visade 4:27 hade Peralta inget annat val än att klappa till följd av en rear-naked choke. Peralta gjorde ett bra arbete att försvara sig men Tavares var flera nummer för stor för honom helt enkelt.

Efter matchen sa en lycklig Tavares (19-5-1) att han gått ner en viktklass för att söka nya utmaningar. Det lär den nyblivne brasilianske fjäderviktaren få mer av efter hans strålande insats som till och med gav honom en bonus på 50 000 dollar.

Förlusten innebar att Peralta (18-5) fick sin pågående segersvit på två matcher bruten.

Barbaren vände och vann

Det såg inget vidare ut i inledningen av matchen för Tim Boetsch. Brad Tavares hade stor framgång med sina tekniker, undvek att bli nedtagen och lyckades till och med öppna upp ”The Barbarian”.

Men precis som i tidigare matcher lyckades Boetsch att hålla ut och i andra ronden satt en vänsterkrok som blev vägen till slutet då Boetsch fortsatte till domaren satte stopp. Hemmapubliken var i extas och Boetsch, som kommer från Maine, uttryckte att denna seger var en av de bättre känslor han haft.

Vinsten var årets första för Boetsch (18-7) som i våras fick se sig besegrad av Luke Rockhold. Förlusten var Tavares andra raka.

Bader satte stopp för St. Preux

Efter en framgångsrik tid i Strikeforce fortsatte framgångarna för Ovince St. Preux i UFC. Fyra raka segrar mot Gian Villante, Cody Donovan, Gian Villante och Ryan Jimmo gav ”OSP” möjligheten att toppa en gala och chansen att slå sig in i världstoppen. Det satte Ryan Bader stopp för.

St. Preux verkade ha för avsikt att låta händerna tala i huvudmatchen av UFC Fight Night 47, men Bader hade andra tankar då han återvände till sina kampsportsrötter och använde sig av sin brottning för att styra matchen. St. Preux kom visserligen upp men där möttes han av en jämbördig motståndare som alltid hade nedtagningen i rockärmen. När alla fem ronder var över hade Bader haft ett klart övertag tack vare sina nedtagningar vilket även domarna höll med om och tilldelade honom vinsten med domarsiffrorna 48-47, 49-46 och 49-46.

Bader (19-4) har nu tre raka segrar i bagaget och kan förvänta sig en stormatch i sitt nästa framträdande. Förlusten är enbart St. Preuxs (16-6) andra på femton matcher och det finns därmed fortfarande skäl att tro att han fortsatt kan göra bra ifrån sig i UFC.

Resultat

Huvudkort
Ryan Bader besegrade Ovince St. Preux via enhälligt domslut (48-47, 49-46, 49-46)
Ross Pearson besegrade Gray Maynard via TKO (slag) i rond 2 (1:35)
Tim Boetsch besegrade Brad Tavares via TKO (slag) i rond 2 (3:18)
Alan Jouban besegrade Seth Baczynski via KO (slag) i rond 1 (4:23)
Shawn Jordan besegrade Jordan Jack May via TKO (slag) i rond 3 (2:55)
Thiago Tavares besegrade Robbie Peralta via submission (rear-naked choke) i rond 1 (4:27)

Underkort
Jussier Formiga besegrade Zach Makovsky via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Sara McMann besegrade Lauren Murphy via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
Tom Watson besegrade Sam Alvey via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Frankie Saenz besegrade Nolan Ticman via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Att se fram emot

Nästa helg är det dags för både UFC Fight Night: Henderson vs dos Anjos som hålls i Tulsa, Oklahoma, och UFC Fight Night: Bisping vs Le som går av stapeln i Macau, Kina.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.