UFC meddelar att det blir Max Holloway som ersätter Chan Sung Jung mot Akira Corassani på UFC Fight Night 53.

Tidigare i veckan stod det klart att UFC hade förlorat det delade huvudevenemanget för UFC Fight Night 53 som kommer att äga rum i Globen i Stockholm den 4 oktober. Chan Sung Jung (13-4) hade skadat axeln och Hamid ”Akira” Corassani (12-4) stod utan motståndare. UFC meddelar idag att det blir den 22-årige hawaiianen Max ”Blessed” Holloway (10-3) som fyller den lediga platsen.

Holloway har en pågående segersvit på tre matcher och kommer närmast från seger över Clay Collard förra helgen. Holloway har trots sin unga ålder redan gjort nio matcher i UFC och är rankad strax utanför den officiella topp 15.

En oväntad motståndare

När nyheten kom att Corassani stod utan motståndare föreslogs Diego Brandao, Jeremy Stephens och Tatsuya Kawajiri som motståndare här på Burspråk. De tre föreslagna hade det gemensamt att de var rankade i närheten av Corassani och alla tre kommer precis som svensken närmast från förlust.

Holloway är högre rankad än de tidigare föreslagna motståndarna och har tre raka segrar i ryggen vilket gör honom till en något överraskande men mycket välkommen motståndare. Att denna match sätts ihop kan vara ett tecken på att man värderar Corassani högt och tror att det kan bli en intressant match för dem båda och publiken.

Att det just blir Holloway handlar även om att han uttryckt att han vill hålla sig så aktiv, att han kanske var den som välkomnade erbjudandet om match. Bokningen visar också UFC tycker att den unge och lovande fightern är mogen för att gå match i ett delat huvudevenemang.

Läs mer om UFC Fight Night 53: Nelson vs Story här på Burspråk!

Bild: BlessedMMA.com.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

One Response

  1. Gez

    Vet i tusan om det blev svårare för Akira det här. Holloway passar kanske tom bättre än Korean Zombie.

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.