Nico Musokes ursprunglige motståndare på UFC Fight Night 53 fått annan match och svensken kommer istället möta Alexander Yakovlev.

Fox Sports var de första att rapportera att Amir Sadollah (6-4) blivit ersättare för den skadade australiensiske welterviktaren Kyle Noke (20-7-1) i matchen mot Yoshihiro Akiyama (13-5) på UFC Fight Night: Hunt vs Nelson.

Detta innebar att svenske Nico Musoke (12-3-1) under några dagar stod utan någon officiell motståndare på kommande UFC Fight Night 53

Nu står det klart att det blir ryske Alexander Yakovlev (21-5-1) som fyller den tomma platsen på galan som äger rum i Globen i Stockholm den 4 oktober. Den 30-årige Yakovlev förlorade i sin första och hittills enda match i UFC när han ställde upp mot Demian Maia på finalen av The Ultimate Fighter: Brazil 3.

Ett sämre motstånd för Musoke

Det är synd att det inte blir Sadollah som står för motståndet av flera anledningar. En anledning är att Sadollah ett relativt stort namn inom sporten. Han kom till The Ultimate Fighter utan några professionella matcher i bagaget och lyckades vinna sjunde säsongen.

Utöver sina sportsliga meriter har han fått en del arbete och exponering utanför buren tack vare sin humoristiska och extroverta personlighet. Det är alltid bättre att möta en ”känd” fighter då detta ger mer exponering och upplevs som större än vad det faktisk emellanåt egentligen är. Dessutom skulle Sadollah vara bra på att skapa intresse för matchen.

En tredje anledning att till att det var en fördelaktig match är då Sadollah är något mer ensidig än Musoke. Svensken kan föra matchen var som, medan Sadollah i alla fall i tidigare matcher föredrar hålla det stående. Dessutom har Sadollah till hösten inte gått match på över två år medan Musoke varit mycket aktiv detta år vilket hade varit ett stort övertag.

Rent sportsligt är det svårt att säga vem av Yakovlev och Sadollah som är den motståndare som Musoke kommer ha störst framgång mot. Men när det kommer till det övriga är det inte så många som vet vem Yakovlev är och han kommer inte kunna skapa samma mediala intresse på den sida av vattnet som det behövs mest.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.