Nedan beskrivs höjdpunkterna och de fullständiga resultaten från UFC Fight Night: Henderson vs dos Anjos som under natten ägde rum på Bok Center i Tulsa, Oklahoma, USA.

Första omoplata i UFC

Frågan innan galan var om återvändande Ben ”Killa B” Saunders höll måttet i UFC efter några år i Bellator. Den frågan fick sitt svar när Saunders besegrade Chris Heatherly via submission i första ronden.

Utropstecknet på återkomsten blev att Saunders segrade via det ovanliga låset omoplata som kort beskrivet är ett armlås som sätter press på motståndarens axel. Saunders blev därmed den förste att segra via omoplata i UFC:s historia.

Man bör inte dra på för stora växlar av en seger av en fighter, men vinsten visar att konkurrenten Bellator haft och därmed fortfarande har talanger i sitt stall. De ligger långt bakom UFC i de flesta aspekter men bör inte på något sätt avfärdas.

Niinimäki fastnade i ännu en strypning

Förhoppningen inför galan, ur ett nordiskt perspektiv, var att Tom Niinimäki skulle ta hem segern mot Chas Skelly i huvudkortet första match. Det slutade istället med att han ar tvungen att klappa när Skelly säkrat en rear-naked choke i mitten av första ronden.

Förlusten var Niinimäkis andra raka och båda har kommit via strypning. Den förra förlusten kom mot svenske Niklas Bäckström som bröt finländarens segersvit på tolv segrar. Niinimäki kommer förhoppningsvis att få ytterligare en chans i UFC men det lär bli vinna eller försvinna som gäller.

Galan avslutades med tre knockouter

Första ronden i matchen mellan Thales Leites och Francis Carmont var inte särskilt händelserik. Efter rondvila och instruktioner från respektive team blev det däremot annorlunda. Leites kom ut med hög fart och tunga händer och fick fäste med en höger på hakan och en vänster i tinningen som fick Carmont att falla till mattan. Efter några uppföljande slag var matchen över.

Efter sex raka segrar har Carmont nu förlorat tre raka i UFC. Mycket talar för att han kommer att släppas från organisationen efter denna förlust. Leites däremot går från klarhet till klarhet och har nu en pågående segersvit på sju matcher varav fyra har kommit i UFC.

Jordan Mein behövde bara 72 sekunder för att få fäste med vänstern ett par gånger så att veteranen Mike Pyle föll till mattan och matchen var över.

Mein har nu två raka segrar sedan förlusten mot Matt Brown. Pyle har i sina senaste framträdanden växlat mellan vinst och förlust och han behöver rada ihop några segrar för att vid 38-års ålder avancera i karriären.

I galans huvudmatch överraskade Rafael dos Anjos genom att knocka Benson Henderson i mitten på första ronden. Henderson protesterade mot att domare John McCarthy valt att stoppa matchen men han var säker på sin sak att Henderson varit utslagen.

Innan matchen var Henderson rankad på förstaplats i lättvikten och många räknade med en tredje match mellan honom och regerande mästare Anthony Pettis när han återvänder efter sin skada. Nu ser den matchen ut att vara långt ifrån att bli verklighet. dos Anjos var rankad på femteplats och tog med segern ett stort kliv mot en titelchans med tanke på att han vunnit i sju av sina åtta senaste framträdanden.

Resultat

Huvudkort
Rafael dos Anjos besegrade Benson Henderson via KO (slag) i rond 1 (2:31)
Jordan Mein besegrade Mike Pyle via TKO (slag) i rond 1 (1:12)
Thales Leites besegrade Francis Carmont via KO (slag) i rond 2 (0:20)
Max Holloway besegrade Clay Collard via TKO (slag) i rond 3 (3:47)
James Vick besegrade Valmir Lazaro via enhälligt domslut (29-28, 30-27 och 29-28)
Chas Skelly besegrade Tom Niinimäki via submission (rear-naked choke) i rond 1 (2:35)

Underkort
Neil Magny besegrade Alex Garcia via enhälligt domslut (29-28, 30-27 och 30-27)
Beneil Dariush besegrade Tony Martin via submission (arm-triangle choke) i rond 2 (3:38)
Matt Hobar besegrade Aaron Phillips via enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)
Ben Saunders besegrade Chris Heatherly via submission (omoplata) i rond 1 (2:18)
Wilson Reis besegrade Joby Sanchez via enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)

Leave a Reply

Your email address will not be published.