I helgen riktas de flesta svenska blickar till Globen i Stockholm för UFC Fight Night: Nelson vs Story. Men UFC anordnar två galor denna helg och nedan kommer fem saker att se fram emot på UFC Fight Night: MacDonald vs Saffiedine som äger rum strax efter den svenska galan.

Första tanken var att skriva några anledningar att se UFC Fight Night: Nelson vs Story. Men det kändes bara löjligt. Det finns väldigt få anledningar att inte se galan ur ett svenskt perspektiv. Är ni på väg till BB, akuten eller krematoriet så är ni ursäktade. Annars ska det synas från rymden vilket stöd svenskarna får i Globen i morgon.

Det är istället mer naturligt att ställa samma fråga om UFC Fight Night: MacDonald vs Saffiedine som också går av stapeln i helgen. Det är fullt förståeligt om fokuset är riktat mot de svenska kombattanterna i Stockholm, men om man inte fått nog sent på kvällen på lördag finns det fem skäl att hålla sig uppe för att kolla på fler UFC-matcher.

Vägen öppen för en europeisk titelutmanare

I galans huvudmatch ställs den nederlagstippade belgaren Tarec Saffiedine mot den den iskalla kanadensaren Rory MacDonald. Det finns mycket som talar för att vinnaren i denna match kommer att vara näste man på en titelchans efter att Johny Hendricks och Robbie Lawler drabbar samman på UFC 181. Det är intressant i sig.

Ännu intressantare är att om Saffiedine skulle vinna och sedan knipa titeln skulle han vara den första mannen med ursprung utanför Nordamerika att ta hem welterviktstiteln i UFC. Säger ni att det inte kommer hända? Samma sak sades det om ”The Sponge” innan hans match mot Nate Marquardt om titeln i Strikeforce och vi vet hur det slutade. Sitter bensparkarna för Saffiedine kan vad som helst hända.

UFC kan inte neka Assuncao hur länge som helst

Det var tänkt att Raphael Assuncao skulle möta Renan Barao om bantamviktstiteln på UFC 173 men en skada hos Assuncao satte stopp för de planerna och TJ Dillashaw tog hans plats. resten är historia.

Om Assuncao kniper segern i helgen mot Bryan Caraway blir det hans sjunde raka i UFC. Titelchansen borde vara gjuten. Men med tanke på hur dominant Dominick Cruz såg ut förra helgen är det bara för brassen att ställa sig i kö igen. Men de kan inte neka honom hur länge som helst.

En oslipad diamant

Det var svårt att inte bli i alla fall lite förtjust i Patrick Holohan under och efter hans match på UFC Fight Night: McGregor vs Brandao som ägde rum i hans hemstad Dublin i somras. Glädjen var så äkta och allt han sa efter segern kom direkt och helt ofiltrerat från hjärtat.

Han kanske inte är en Conor McGregor men också irländsk, rak och charmig. Lägger man till att han dessutom är obesegrad borde intresset öka ytterligare.

På förhand galans match

När man tittar på matchkortet är det matchen mellan Daron ”Detroit Superstar” Cruickshank och Anthony ”The Assassin” Njokuani som på förhand har störst potential att bli galans match.

När Njokuani får till det är hans underbara stående tekniker som en väl koordinerad och underbar föreställning. Tjusningen med Cruickshank är hans oförutsägbara stil med vilda och spektakulära sparkar. Vill man verkligen missa den kombinationen? Nej, tänkte väl det.

Känn efter skillnaden

För alla er som valt att ta er till Globen och UFC Fight Night 53 kan det vara intressant att se en gala på TV direkt efter. Hur känns skillnaden mellan se MMA live eller på en skärm? Dana White tjatar alltid om att UFC ska ses live, att sporten är bäst då. Håller ni med? Känn efter i morgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.