Chan Sung Jung har meddelat att han skadat sig och inte kan delta i den inbokade matchen mot Hamid ”Akira” Corassani på UFC Fight Night 53. Vi spekulerar kring vem som skulle kunna fylla den tomma platsen mot Corassani.

Det ser ut som att UFC har förlorat det delade huvudevenemanget för UFC Fight Night 53 som kommer att äga rum i Globen i Stockholm den 4 oktober. Chan Sung Jung (13-4) har själv gått ut med att han skadat axeln vilket innebär att Hamid ”Akira” Corassani (12-4) står utan motståndare.

Detta är inte första gången Jung skadat en axel då det är samma typ av skada som han ådrog sig i sin senaste match mot Jose Aldo på UFC 163.

UFC har i skrivande stund inte bekräftat skadan eller vilken planering de har utifrån det inträffade. Därför passar vi på spekulera kring vilka motståndare som är tänkbara ersättare mot Corassani.

Tänkbara ersättare

Corassani hade tre segrar i ryggen när han klev in i oktagonen för sin senaste match mot Dustin Poirier. Svensken gjorde bra ifrån sig i första ronden, bättre än många hade väntat sig, men i andra tog det stopp via teknisk knockout. Corassani erhöll för första gången bonusen för galans match för sin insats.

Det är med ovanstående i åtanke som följande motståndare föreslås.

Diego Brandao
Brandao och Corassani blev vänner under deras tid i The Ultimate Fighter-huset. Under säsongen gjorde de båda sig ett namn för den stora publiken genom sitt uppförande och sätt att fightas. Att de känner varandra talar emot att det kan bli en match dem emellan. Men med tanke på att Brandao är ett tillräckligt stort namn för att fylla ett delat huvudevenemang på en Fight Night-gala. En match mellan Corassani och Brandao skulle vara som fyrverkeri – spännande, explosivt och vackert.

Tatsuya Kawajiri
Den japanske legendaren fick sin segersvit på sex raka vinster bruten av Clay Guida i våras. Med tanke på att det inte finns några officiella planer på en gala i Japan skulle han kunna komma och sprida sin stjärnglans (speciellt för dem som minns honom från hans tid i PRIDE FC) i Stockholm. En tuff och intressant motståndare för Corassani där en vinst för svensken skulle vara stort.

Jeremy Stephens
”Lil’ Heathen” är alltid underhållande och ett namn som skulle få många att logga in på Fight Pass för att se galan. Tillräckligt erfaren och omtyckt för att klara av att bära upp ett delat huvudevenemang. Stephens kommer närmast från förlust och behöver en gedigen motståndare vilket gör Corassani till en bra matchning.

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.