Funderingar som väckts av andra avsnittet av The Ultimate Fighter 20 presenteras nedan tillsammans med en beskrivning av avsnittets match.

Visst är träning en stor del av sporten, men det allra största som måste finnas är den mentala styrkan. Under det här avsnittet klagade Jessica Penne på att hon bara fick kritik för allt hon gjorde. Det är en känsla som många kan känna igen. Vissa träningar känns det som att allting går fel och allt man försöker med inte sitter alls, vilket leder till mycket kritik. Jag har ibland gått hem efter träningar och känt att dom inte har gått bra. Men sedan har jag bestämt mig för att ta in kritiken och komma tillbaka starkare nästa träningen.

Om andra fighten

Joanne Calderwood (8-0) mötte Emily Kagan (3-1). Calderwood som är den längre fightern höll sin distans i början och Kagan hade svårt att komma in ordentligt för att få ner Calderwood. Mot slutet av andra ronden kom Kagan in och pressade Calderwood mot buren ett par gånger, men Calderwood jobbade på bra och blev inte nertagen. Kagan fick även in ett par smällar, men det räckte inte för att vinna ronden.

I andra ronden fick Calderwood in bra kombinationer och många knän, då coach Pettis gav henne rådet att slå och knäa mer. Kagan pressade Calderwood mot buren, men blev reversad och då försökte Calderwood gå på en kimura, utan att få in och gick då på reverse triangle istället. Kagans försvar blev att resa sig upp och slamma ner Calderwood, men Kagan satt fortfarande fast i triangeln resten av ronden. Trots att det var Calderwood som låg underst så var det hon som försökte avsluta med sin triangel. Efter två ronder beslutade två av tre domare att ge vinsten till Calderwood, medan den tredje domaren såg det som oavgjort.

Trots att en fighter hamnar överst så ses det som att den fightern förlorar om den samtidigt är fast i ett submissionförsök. Att försvara sig mot submissions ses som att den andra har kontroll och styr matchen, vilket är helt rätt.

Att det var svårt för Kagan att ta sig loss, var solklart. Men om hon hade lyckats att sätta sig på sin motståndares ansikte och kunnat posta upp, så hade Calderwoods triangel kunnat lossna och det hade lett till att Kagan hade fått en riktigt dominant position och ett guldläge för en kimura. Jag tycker ändå att Kagan gjorde en bra insats, men Calderwood var snäppet bättre.

Nästa veckas match är mellan Jessica Penne (11-2) och Lisa Ellis (15-8) som redan möts tidigare där Penne vann en brutal och blodig match. Tror ni att det kommer bli en repris?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.