Funderingar som väckts av femte avsnittet av The Ultimate Fighter 20 presenteras nedan tillsammans med en beskrivning av avsnittets match.

Avsnittet började tyvärr med fokus på knäskador. Både Heather Clark och Justine Kish hade problem med knäna. I Kishs fall var det så allvarligt att hon inte fick fortsätta tävla i programmet och Tecia Torres fick ta över hennes plats. Torres fick gå över till Team Pettis och kommer att ställas mot Bec Rawlings.

Jag har själv haft en knäskada som har hindrat mig från vissa tävlingar och träning, men det är viktigt att ta sig tid att läka för att sedan komma tillbaka starkare. Jag missade min chans till att fightas i början av året och en plats till VM-laget i Amatör-mma på grund av knäskadan.

Felice Herrig skulle gå sin rematch mot Heather Clark och i deras första möte gick Herrig segrande, men nu var det tydligt att hon tvivlade på sig själv. Hon hade många tankar i huvud och en stack ut. Hade Heather blivit bättre än Herrig sedan deras första möte? Jag har också mött samma person två gånger och inför andra matchen hade jag precis samma tankar som Herrig och jag började tvivla på mig själv.

Det kan både vara bra och dåligt att möta någon två gånger, för att båda vet vad som behöver göras och tränas för att vinna över den andra. Det är den som kan anpassa sitt game bättre som vinner och det var också det som hände i min rematch. Min motståndare var längre och insåg att hon kunde hålla mig på distans med sparkar, vilket hon inte gjorde i första matchen. Hennes sparkar fungerade och jag hade det väldigt svårt att ta mig in.

Första ronden var väldigt jämn, både Herrig och Clark hade riktigt bra submissionförsök och landade bra slag. Men Herrig hade ett litet övertag då hon lyckades med en nedtagning och att få bättre topposition.

Andra ronden var total dominans för Herrig som därmed vann matchen på enigt domslut. Efter matchen bad Clark om ursäkt till Herrig för allt hon hade sagt om Herrig som accepterade ursäkten. Det är det som är så härligt med den här sporten, att två människor som inte gillar varandra all innan en match och kan släppa allt agg efter att ha fightats.

I nästa avsnitt ställs Aisling Daly mot Angela Magana. Vem tror ni vinner?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.