Att ha rätt inställning är väldigt viktigt när man tränar. Ifall jag kommer till träningen med inställningen att jag är dålig så kommer jag att prestera dåligt, vilket jag har fått erfara. Angela Magana från Team Melendez visade klart och tydligt vilken inställningen hon hade och i hennes huvud var hon redan champ och en sådan vinnarskalle har säkert hjälpt henne vinna en del matcher.

Jag tycker att det är bra att man strävar efter att bli den bästa när man tävlar, för då är man hela tiden öppen för att lära sig nya saker. Både Aisling Daly och Magana verkade ha rätt inställning inför sin match. Trots svårigheter som båda upplevt och som hade kunnat få båda att ge upp sina drömmar fortsatte de vilket tyder på att båda har den mentalitet som krävs i den här sporten.

Magana började starkt i första ronden och dominerade den totalt genom att få ner Daly till marken och ta rygg. Magana var nära på att få in en rear naked choke flera gånger och hon jobbade hårt för att få den. Andra ronden gick till Daly som dominerade och fick ner Magana, som var synbart tröttare än Daly. Efter de två ronderna stod det 1 – 1 och det blev en tredje och avgörande rond där det märktes tydligt att Magana inte orkade mer på grund av ren trötthet.

Daly fick ner Magana på marken och öste ner med slag tills domaren bröt då Magana inte orkade försvara sig. Jag skulle nog säga att cardio är bland det viktigaste i våran sport. En mycket duktig fighter kan förlora mot någon sämre på grund av dålig cardio. Att spendera tre ronder i en bur är riktigt jobbigt och därför måste man se till att träna ordentligt.

Jag fick själv erfara hur viktigt kondition är när jag gick en shootfightingmatch. Jag inledde starkt och pressade mycket, men efter halva matchen dog min cardio och då pressade min motståndare mer vilket ledde till förlust för min del. Hade jag orkat pressa genom hela matchen så hade det nog gått annorlunda och därför har jag fokuserat oerhört mycket på att träna kondition. För jag vet att det kommer bli jobbigt, men jag ska vara förberedd på det.

Hittills har Team Pettis vunnit alla matcher och leder med 6 – 0. Men kan nästa matchup ändra på det? Team Melendez-favoriten Rose Namajunas ställs mot Alex Chambers i vad som enligt på papper borde vara en vinst för Team Melendez. Vad tror ni?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.