Avsnittet började med att många påpekade en uppdelning i Team Melendez, där Lisa Ellis och Heather Clark höll sig för sig själva och inte tränade med dom andra. Att hålla sig undan och inte träna med dom andra skapar en obekväm stämning, vilket är trist då det blir roligare med fler sparringpartners. Om man hela tiden håller sig till samma partner så utvecklas man inte lika mycket.

Innan matchen kände Rose Namajunas av pressen att vara den första som ska vinna en match åt Team Melendez, vilket blev väldigt jobbigt för henne. Sådan press kan få en negativ effekt på matchen. Alex Chambers hade en lika stor press på sig att inte bli den första från Team Pettis att förlora.

Att hantera press och nervositet är något som alla fighters får erfara. Jag blir alltid väldigt nervös innan jag går match och då kommer tankar som, vad har jag gett mig in på? Men så fort burdörren stängs, så är nervositeten borta. Pressen att gå min första shootfightingmatch var stor, mest på grund av hur mycket folk som tittade, vilket gjorde att jag inte var lika fokuserad som jag borde ha varit. men nu vet jag bättre.

Rose Namajunas tog sig an Alex Chambers och Namajunas dominerade totalt genom att störa Chambers rytm med höga sparkar. Namajunas fick till slut in en rear naked choke med gablegrip och innan dess höll hon Chambers mot burväggen hela tiden, vilket gjorde att Namajunas var den som visade aggression.

När jag gick min första match i Muay Thai höll jag min motståndare mot repen, speciellt i den tredje ronden då jag clinchade och fick in många knän hela tiden. Jag var den som visade mest aggression vilket gjorde att jag vann den matchen. Just därför är det så viktigt med att kontrollera mitten och att ha burpress.

Nästa vecka är det den sista matchen innan kvartsfinalerna kör igång och då får Tecia Torres en andra chans mot Bec Rawlings. Kommer Torres att få smaka på förlust igen?

About The Author

Amatörfighter. Skräckfantast. Skribent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.