Till helgen är det dags för UFC Fight Night: Bisping vs Le och vi på Burspråk lyfter fram fem saker att se fram emot på galan!

Utan inbördes ordning presenteras fem saker, personer eller perspektiv att se fram emot under UFC Fight Night: Bisping vs Le som går av stapeln den 23 augusti på Cotai Arena i Macau, Kina.

Sista chansen för Bisping

Michael Bisping (24-6) har gång på gång fallerat när titelchansen har varit inom räckhåll. Efter att ha varvat vinster med förluster behöver Bisping en odiskutabel seger under UFC Fight Night 48 för att visa att han fortfarande är någon att räkna med i världseliten. Många diskussioner har förts om hans ögonskada var anledningen till hans bristfälliga insats senast mot Tim Kennedy. Ytterligare en förlust kan innebära slutet på karriären i UFC för den karismatiske och kontroversiella britten. I alla fall blir det svårt för honom vid 35 års ålder att åter bli aktuell för en titelchans.

Cung Les form

Efter att en bild på Cung Le (9-2) nyligen cirkulerat på nätet har spekulationerna varit många kring vad Le gjort annorlunda i förberedelserna inför UFC Fight Night 48. Le har alltid sett ut att vara i bra fysisk form inför matcher men på bilden såg det ut att vara mer än så. Efter att ha sett bilden gick tankarna lätt till att 42-årige fightern ska ha tagit hjälp av TRT eller andra prestationshöjande preparat om han nu verkligen ser ut så med tanke på den drastiska förändringen. Men man ska inte tro på allt på internet. Vi får vänta till invägningarna och matchen.

T-Wood med kort varsel

Tyron Woodley (13-3) blev den som med en månads varsel fick ersätta skadade Hector Lombard (34-4-1, 1 NC) i matchen mot Dong Hyun Kim (19-2-1). Det finns mycket att ta med sig från denna förändring. En positivt sinnad person fokuserar på att UFC hittade en mycket attraktiv motståndare med relativt kort varsel och att fansen kommer få en match som på förhand på pappret ser strålande ut.

Intressant debut

Håll i hatten för nu blir det lite MMA-matematik (som egentligen är nonsens men som till syvene och sist ändå spelar lite roll). Ryskan Milana Dudieva (10-3) gör sin UFC-debut under UFC Fight Night 48. Detta är samma Dudieva som förra hösten blev besegrad av svenska Pannie ”Banzai” Kianzad (5-0). Det betyder att om ryskan vinner i UFC så höjd även värdet av Kianzads vinst och därför ska vi heja fram Dudieva till seger. MMA-matematik när den är som bäst!

Chans att visa att grad av hardcore

Om du på fullaste allvar tar dig tid och ser alla matcher på kortet och exempelvis genuint bryr dig om underkortsmatchen mellan Royston Wee (3-0) och Zhuikui Yao (1-1) kan du kan du utan tvekan kalla dig för ett hardcore fan av MMA. Ett gyllene tillfälle!

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.