Till helgen är det dags för UFC Fight Night: Henderson vs dos Anjos och vi på Burspråk lyfter fram fem saker att se fram emot på galan!

Utan inbördes ordning presenteras fem saker, personer eller perspektiv att se fram emot under UFC Fight Night: Henderson vs dos Anjos som går av stapeln den 23 augusti på Bok Center i Tulsa, Oklahoma, USA.

Kan dos Anjos bli en titelutmanare?

Rafael dos Anjos (21-7) har vunnit i sex av sina sju senaste matcher och lyckats klättra upp till en femteplats på UFC:s ranking. För det har han blivit belönad med ett möte med Benson Henderson (21-3) som är rankad etta efter regerande mästaren. dos Anjos har inte lyckats göra ett namn för sig själv (vad vet du om honom?) och tidigare misslyckats när han ställts mot den absoluta eliten. Han är även nederlagstippad i helgens match. Men en seger skulle kunna leda till en chans på titeln om korten föll rätt. Det är en av anledningarna till att denna match är intressant.

Ovanlig matchning

UFC:s matchmaker har valt att ställa Francis Carmont (22-9), som kommer från två raka förluster, mot Thales Leites (23-4) som har sex raka vinster varav två i UFC. Att UFC väljer att göra så är mycket ovanligt. Oftast brukar den som lidit en förlust också ställas mot en fighter i liknande situation. Vice versa för dem som segrat. Därför leder denna matchning till spekulationer om Carmont värderas högt eller om Leites som inte har så högt anseende trots segrar.

Finlands sak är vår

När finske Tom ”Stoneface” Niinimäki (21-6-1) ställdes mot svenske Niklas Bäckström på UFC: Berlin hoppades man inget annat än att han skulle bryta sin imponerande segersvit, vilket också blev fallet. Nu när han ställs mot en amerikan kan man åter igen känna stöd för en finsk broder. Vinster för fighters från Norden är bara bra för utvecklingen av MMA i vår del av världen och bidrar till UFC:s intresse för vår region.

Återkomsten av Killa B

Efter att ha kommit in i UFC tidigt i karriären, efter deltagande på The Ultimate Fighter 6: Team Hughes vs Team Serra, fick Ben ”Killa B” Saunders (16-6) se sig efter ny anställning i slutet av 2010 efter två raka förluster. Efter en match i en mindre organisation fick Saunders ett hem i Bellator där han matchades tio gånger under loppet av tre år. Nu är Saunders tillbaka i UFC och det ska bli intressant att se vad han kan leverera både i och utanför oktagonen. Han får bli en typ av mätare på nivån i Bellator kontra UFC.

Obesegrad debutant i flugvikten

UFC gör ett högst mediokert arbete med att lyfta fram talanger i flugvikten som har potentialen att bli intressanta utmanare på titeln. Därför får vi själva försöka att hitta guldkornen i viktklassen och UFC-debuterande Joby Sanchez (6-0) skulle kunna falla i den kategorin. Joby är 23 år gammal, obesegrad och tränar med Jackson-Wink MMA. En bit att vandra till en titelchans, men vägen är kort i en division som regerande mästare Demetrious Johnson håller på att rensa ut fullständigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.