UFC Fight Night: Nelson vs Hunt är nu avklarad och vi summerar höjdpunkterna, vilka bonusar som delades ut och vilka resultaten blev.

Knockouten levererades som väntat i huvudmatchen

Innan huvudmatchen mellan åldermännen Roy Nelson och Mark Hunt var de flesta av uppfattningen att mötet inte skulle gå alla fem ronder och att det skulle sluta med en knockout. Det blev som förväntat.

Den första ronden var jämn och det som stack ut var att Nelson var mer varierad med nedtagningsförsök. Men det var först i andra ronden som Nelson lyckades få ner matchen tillfälligt till mattan, men han lyckades inte kontrollera Hunt som kom upp igen. I mitten av andra ronden började Hunt få rätt på distansen och efter tre minuter gör han det ingen annan lyckats med. Han knockar Nelson. Det var något mellan en uppercut och en högerkrok som avslutade matchen och den var inte ens laddad till max. Det behöver den inte vara om man heter Mark Hunt.

En gång i tiden hade Hunt fem raka förluster på meritlistan och UFC ville bara betala honom utan att han skulle gå match. Han var envis och tog en match i UFC som han förlorade. Därefter har han radat upp fem segrar, förlorat mot en tidigare mästare och varit del av en av de mest underhållande matcherna i tungviktens historia i UFC. Vid 40 års ålder kan Hunt vara en match från en titelmatch. Vem trodde det hösten 2010? Kanske inte ens Mark Hunt.

Dåligt med eld för Gomi

Takanori ”The Fireball Kid” Gomi var starkt nederlagstippad inför matchen mot den unge och lovande talangen Myles Jury. Det skulle visa sig vara helt rätt.

Jury lossade sparkar och jabbar för att hålla Gomi på avstånd vilket han lyckades med väldigt väl. Efter ett misslyckat försök att ta matchen till mattan får Jury fäste med en högerkrok som träffar mitt i prick och Gomi faller till mattan. Efter några uppföljande slag och inget försvar eller offensiv från japanen så stoppas matchen.

Jury har nu fem raka segrar i UFC och är obesegrad efter 14 professionella matcher. Vi kan förvänta oss en ännu större match för Jury i hans nästa framträdande. Vad gäller Gomi kommer vi med all sannolikhet att få se honom i buren igen. Men ”Fireball Kid” är inte längre lika passande vid 35-års ålder, även om det förmodligen finns glöd kvar i honom.

Nakai levererade inte för hemmapubliken

Inför matchen beskrevs Rin Nakai som den populäraste kvinnliga fightern i Japan. Denna popularitet kommer sannolikt både från hennes sportsliga framgångar och hennes udda videos och bilder. I morse gjorde hon tyvärr väldigt lite för att höja sin popularitet när hon gick tre ronder mot Miesha Tate.

Nakai höll sig lågt, rörde sig väl och lyckades ducka undan för många slag och armbågar som kom hennes väg. Men hon var trots sin judobakgrund inte framgångsrik i att försöka ta ner och hålla matchen på mattan. Vid två tillfällen hade hon ryggen på Tate men lyckades inte omvandla det till någon framgångsrik offensiv. Matchen gick istället tiden ut och Tate tog en bekväm seger via enhälligt domslut.

Förlusten var Nakais första i karriären och vi lär se mer av hennes i oktagonen trots en blek insats idag. Tate har nu två raka segrar sedan hennes andra förlust mot regerande mästare Ronda Rousey. Trots att Tatet innan matchen var rankad på andra plats i bantamvikten lär hon ha en lång väg kvar till en ny titelmatch om Rousey behåller sin plats.

Bonusar

Kyung Ho Kang och Michinori Tanaka fick båda 50 000 dollar för sin match då den utnämndes till galans bästa. De andra som fick bonus för sina insatser var Mark Hunt och Myles Jury som båda lyckades vinna via knockout.

Resultat

Huvudkort
Mark Hunt besegrade Roy Nelson via KO (slag) i rond 2 (3:00)
Myles Jury besegrade Takanori Gomi via TKO (slag) i rond 1 (1:32)
Yoshihiro Akiyama besegrade Amir Sadollah via ett enhälligt domslut (30-27, 30-27 och 30-27)
Miesha Tate besegrade Rin Nakai via ett enhälligt domslut (29-28, 30-27 och 30-27)
Kiichi Kunimoto besegrade Richard Walsh via ett delat domslut (28-29, 29-28 och 29-28)
Kyoji Horiguchi besegrade Jon Delos Reyes via TKO i rond 1 (3:48)

Underkort
Masanori Kanehara besegrade Alex Caceres via ett enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)
Katsunori Kikuno besegrade Sam Sicilia via submission (rear-naked choke) i rond 2 (1:38)
Hyun Gyu Lim besegrade Takenori Sato via TKO (armbågar) i rond 1 (1:18)
Kyung Ho Kang besegrade Michinori Tanaka via ett delat domslut (29-28, 28-29 och 29-28)
Johnny Case besegrade Kazuki Tokudome via submission (giljotin) i rond 2 (2:34)
Maximo Blanco besegrade Daniel Hooker via ett enhälligt domslut (29-28, 29-28 och 29-28)

About The Author

Chefredaktör på Burspråk.se.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.